Industria turcă de armament a prezentat un nou sistem de apărare aeriană (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Imaginile noului sistem hibrid de apărare aeriană ASELSAN au fost distribuite pe reţele de socializare. Deși nu a existat nicio declarație oficială despre proiect, lucrările la un nou sistem de apărare aeriană erau în desfășurare.

 

Vehiculul ANADOLU ISUZU Seyit 8×8 se bazează pe design, care include un tun de 35 mm capabil să utilizeze muniție cu particule și 4 rachete de apărare aeriană derivate BOZDOĞAN sau GÖKDOĞAN. Ca senzor, ies în evidență radarul de control al focului de pe turelă și radarul AESA cu 4 matrice de pe vehicul.

Directorul general TÜBİTAK SAGE, Gürcan Okumuş, a anunțat că există studii privind utilizarea rachetelor GÖKDOĞAN și BOZDOĞAN de pe uscat.

ASELSAN are și un al doilea concept hibrid împărtășit cu numărul de înregistrare a brevetului 2021 011312. Puterea de foc a acestui concept mai vechi constă din 2 tunuri de 35 mm, 12 rachete de apărare aeriană la altitudine joasă și sistemul IHTAR Anti-UAV. În acest concept, care poate fi considerat mai încărcat și mai costisitor, există un radar de căutare MAR PESA în loc de 4 radare AESA.

În timp ce radarul de căutare MAR de tip rotativ de pe AIC sau HISAR-A și radarele de control al focului de pe vehiculele KORKUT sunt incluse în arhitectura actuală de apărare aeriană la joasă altitudine a Turciei, noul sistem hibrid de apărare aeriană are radarele de căutare și de control al focului pe același vehicul.

În timp ce capacitățile de distrugere sunt distribuite pentru a acoperi două straturi diferite în sistemele HİSAR-A și KORKUT, sistemul hibrid de apărare aeriană al ASELSAN acoperă numai ambele straturi.

Sistemele hibride de apărare aeriană, care au capabilitățile partajate de o baterie pe o singură platformă, pot acoperi două sau mai multe straturi în același timp în apărarea aeriană. Aceste sisteme au, de asemenea, avantajul desfășurării rapide pentru apărarea zonelor/convoaielor critice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel