Industria poloneză de apărare punctează o nouă reuşită: Avioanele F-16 ale U.S. Air Force, desfăşurate în Europa, vor fi reparate în Polonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia continuă să-şi consolideze relaţiile SUA, precum și să crească calitatea lucrărilor militaro-industriale oferite de industria sa de apărare. În următorii cinci ani, industria militară poloneză va repara și întreține avioanele de luptă americane F-16 ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa (USAFE). Aceasta este o mare realizare pentru industria militară poloneză, precizează cotidianul polonez Polska Zbrojna.

Fabrica de avioane (WZL) din Bydgoszcz, care aparține consorţiului militar polonez de stat Polska Grupa Zbrojeniowa, este locul unde vor fi reparate avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în Europa (USAFE).

Acordul dintre compania poloneză și compania americană AAR Government Services INC a fost semnat în luna iulie a acestui an.

Fabrica de avioane (WZL) din Bydgoszcz a primit deja primul avion de luptă F-16C/D Fighting Falcon al U.S. Air Force (USAF) și va începe reparațiile la aeronavă.  

Acesta este primul dintre avioanele USAF care urmează să fie livrate în baza unui contract de 365 de milioane de dolari semnat în 2021. 

"Fabrica de avioane (WZL) din Bydgoszcz va fi unul dintre puținele locuri din lume în care se efectuează reparații pentru avioanele de luptă F-16. Este o mare realizare pentru Polonia și pentru sectorul nostru de apărare, care este rezultatul unei cooperări cu prietenii noștri americani", a scris premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-o postare pe Facebook.

Avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Poloneze sunt supuse întreținerii la Uzina Bydgoszcz de mai bine de un deceniu, instalația reparând, de asemenea, avioanele de transport C-130 Hercules, precum și avioanele MiG-29 și Su-22.

Acordul cu Statele Unite a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitate de prelungire.

Ambasadorul SUA în Polonia, Mark Brzezinski, a fost şi el prezent la Uzina Bydgoszcz. Acesta a menționat că SUA își doresc ca Polonia să fie o ţară liberă și să se dezvolte, motiv pentru care investesc tot mai mult în cooperarea din domeniul industriei de apărare.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

,,Componente esenţiale ale aeronavei vor fi reparate aici - în Polonia. Vor exista, de asemenea, modificări care vor prelungi durata de viață a aeronavei. Avionul F-16 va decola din Polonia mai puternic, ca urmare a prelungirii duratei de viață de la 8.000 la 12.000 de ore. Această cooperare este în același timp benefică pentru SUA, pentru că ne economisește timp, iar timpul înseamnă bani. Aeronavele nu trebuie să se întoarcă în SUA pentru revizie. Este, de asemenea, un beneficiu pentru NATO, deoarece mai multe avioane sunt disponibile pentru a patrula cerul și pentru a ne garanta securitatea. Este, de asemenea, un beneficiu pentru Polonia, deoarece deschide noi oportunități pentru industria poloneză'', a subliniat ambasadorul american.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel