Industria poloneză de apărare efectuează primele teste de acceptare cu vehiculul blindat Borsuk. Primul client, Forțele Armate Poloneze

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul blindat amfibiu Borsuk NBPWP. Sursa foto: 
Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).
Vehicul blindat amfibiu Borsuk NBPWP. Sursa foto: Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), cea mai mare companie poloneză din domeniul apărării, a precizat recent că începe efectuarea unor verificări - teste de accceptare - cu vehiculul blindat amfibiu Borsuk NBPWP (New Floating Infantry Fighting Vehicle). Dacă vehiculul de luptă Borsuk trece toate testele - conform standardelor stabilite de industria poloneză de apărare - deschide calea către procesul de negociere cu Forțele Armate Poloneze care sunt interesate de o viitoare achiziţie.

,,Borsuk este rezultatul a aproape zece ani de muncă depusă de specialiști din industria poloneză de apărare. Rezultatul muncii acestora este unul dintre cele mai moderne vehicule din categoria sa - un vehicul de luptă pentru infanterie mobil, puternic înarmat și amfibiu, adaptat la nevoile infanteriei mecanizate'' - a declarat Sebastian Chwalek, președintele PGZ, citat într-un comunicat de presă.

Vehiculul blindat amfibiu Borsuk a rezultatul în urma derulării unui program militar implementat din 2014 de compania Huta Stalowa Wola (HSW) și celelalte companii din cadrul Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), iar primul prototip a fost prezentat în 2018 și de atunci este supus mai multor etape de testare.

În toamna anului 2020, pe IFV-ul Borsuk a fost testat o turelă fără pilot – controlată de la distanţă –  care va putea, de asemenea, să echipeze transportoarele blindate Rosomaks. 

Borsuk este un vehicul de luptă pentru infanterie de nouă generație, destinat să înlocuiască vehiculele BWP-1 - vechi de mai bine de jumătate de secol. Borsuk are un echipaj format din 3 persoane și poate transporta alţi 6 militari.

IFV-ul amfibiu Borsuk este echipat cu o stație de arme telecomandată de la distanță ZSSW-30, dezvoltată în comun de companiile poloneze WB Electronics și HSW. Armamentul principal al acestei turele constă dintr-un tun automat Mk44 BUSHMASTER II de 30 mm, o mitralieră coaxială de 7,62 mm model UKM-2000 și două lansatoare de rachete antitanc SPIKE-LR montate pe partea dreaptă a turelei. 

Viteza vehiculului este impresionantă, ajungând la 80 km / h pe un drum asfaltat. IFV-ul Borsuk este bazat pe un nou șasiu pe șenile dezvoltat de industria de apărare poloneză, având motorul amplasat în față, turela în mijloc și compartimentul dedicat echipajului este amplasat în spate. 

Coca și turela vor oferi un nivel ridicat de protecție împotriva amenințărilor balistice, precum și a RPG-urilor și a dispozitivelor explozive improvizate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel