Industria poloneză de apărare bifează un nou parteneriat: Producţia de sisteme antitanc Javelin urmează să se facă în Polonia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Consortiul polonez de aparare Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) și Javelin Joint Venture (JJV) au ajuns la un acord pentru producția sistemului antitanc Javelin în Polonia. Compania poloneza Mesko SA va fi responsabilă de implementarea proiectului. Acordul a fost încheiat în cadrul celei de-a 31-a ediții a Expoziției Internaționale a Industriei de Apărare de la Kielce, Polonia.

Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) și compania Javelin Joint Venture Raytheon, dar şi cu implicarea Lockheed Martin, au încheiat miercuri un acord pentru fabricarea sistemului antitanc Javelin în Polonia.

Acest acord ar urma să ducă posibilitatea de a înființa o fabrică de componente în Polonia pentru sistemele antitanc Javelin, dar şi o linie de producţie finală pentru acestea.

La scurt timp după semnarea acordului, reprezentanții Javelin Joint Venture au înaintat președintelui PGZ, Chwalek Sebastian, o cerere de ofertă pentru producția primelor componente ale rachetei Javelin la fabrica Mesko, potrivt Defence24.

 

Industria poloneză devine producător certificat pentru rechetele antitanc Javelin

 

Przemyslaw Kowalczuk, membru al consiliului de administraţie al companiei Mesko, a precizat că acordul recent semnat ,,este rezultatul a mulți ani de muncă asiduă și punctul culminant al angajamentului PGZ de a fi parte din lanțul de aprovizionare și de a deveni un producător certificat de rachete antitanc Javelin".

El a subliniat că "nu piese ale lansatorului sau alte componentele pentru acesta vor fi produse în Polonia, ci rachetele pentru acestea''.

Principalul contractor vor fi fabricile Mesko, în plus, în cazul nevoii de piese, ar urma să fie implicate și companii din cadrul PGZ, care fac deja parte din lanțurile de aprovizionare cu care SUA lucrează. Se așteaptă ca producția completă să fie realizată în următorii câțiva ani.

Kowalczuk a dat asigurări că acordul privind sistemul Javelin nu înseamnă renunțarea la pregătirea rachetelor antitanc Pirat, care sunt dezvoltate la Mesko SA. Oficialul polonez a adăugat că sistemul de rachete antitanc Pirat se află pe drumul certificării și se așteaptă să umple un "gol lăsat pe piață'' de cererea prea mare pentru rachete antitanc Javelin.

Armata poloneză are la dispoziție rachete Javelin. Contractul a fost semnat în mai 2020. Contractul, în valoare de 54 de milioane de dolari, pentru achiziționarea a 60 de lansatoare și 180 de rachete împreună cu pachete: logistică și instruire, a fost semnat în mai 2020.

La 31 ianuarie anul acesta, Ministerul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a anunțat că s-a decis achiziționarea mai multor Javelin. O anexă la contractul din 2020 stipulează că 50 de lansatoare LWCLU îmbunătățite și 500 de rachete din cea mai recentă versiune "F" vor fi livrate forțelor armate poloneze până la sfârșitul anului 2026.

Agenția pentru achizitii miliare a Forțelor Armate Poloneze va plăti 103,5 milioane de dolari pentru aceste arme. Versiunea FGM-148F și rachetele CLU standard au fost achiziționate în primul lot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel