Industria militară rusă primește o lovitură: China restricționează exporturile de echipamente legate de drone

Militar ucrainean care operează o dronă civilă
Militar ucrainean care operează o dronă civilă

Începând cu 1 septembrie, China impune controale la exportul echipamentelor legate de drone, „în scopul asigurării securității naționale”.

Potrivit Reuters, care citează autoritățile chineze, va fi interzis exportul de motoare pentru drone cu o putere mai mare de 16 kW, dacă nu există o autorizație specială în acest sens.

De asemenea, sunt restricționate camerele termice, lasere, radarele și echipamentele de comunicații care pot fi utilizate pe drone, dar și echipamentele anti-dronă.

Ministerul Comerțului din China a remarcat că, în ultimii ani, sfera de utilizare a vehiculelor aeriene fără pilot s-a extins, iar riscul utilizării lor în scopuri militare crește.

Potrivit oficialului chinez de această dată vorbim de ”o măsură importantă care demonstrează poziția noastră ca țară majoră responsabilă, implementând inițiative în domeniul securității globale și menținerii păcii în întreaga lume”, a spus un oficial anonim.

Potrivit reprezentantului, autoritățile au informat țările și regiunile relevante. China are o mare industrie de drone și le exportă pe mai multe piețe, inclusiv în SUA.

 

Rolul Chinei în războiul împotriva Ucrainei

 

La 21 iunie 2023, consilierul președintelui Franței pentru politică externă, Emmanuel Bonn, a declarat că  China furnizează Rusiei  echipamente și echipamente cu două scopuri pentru a fi utilizate în războiul împotriva Ucrainei. 

De asemenea, Politico arăta săptămâna trecută, că Beijingul  trimite în secret suficient echipament în Rusia pentru a echipa o armată, susținând astfel efortul de război al Kremlinului.

Pe 27 iulie 2023, serviciile de informații americane au declarat că  ajutorul chinezesc pentru Rusia  joacă un rol din ce în ce mai important în război. Potrivit raportului, China furnizează Rusiei tehnologie și echipamente care joacă un rol din ce în ce mai important în războiul împotriva Ucrainei.

În acest sens, președintele american Joe Biden intenționează să semneze un decret care limitează investițiile esențiale ale SUA în tehnologie în China până la jumătatea lunii august.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel