Industria germană presează Berlinul. În câteva zile blindatele Marder ar putea ajunge în Ucraina și aruncate în luptă

Industria de apărare din Germania pune presiune pe decidenții politici de la Berlin pentru a da undă verde ajutorului militar care ar putea ajunge în Ucraina. În acest context, vehiculele de luptă ale infanteriei de tip Marder, ar putea înfrunta invadatorul rus în doar câteva zile.

Publicația ucraineană Eurointegration.com.ua, citând presa din Germania, Spiegel și Süddeutsche Zeitung, anunță că Rheinmetall e pe punctul de a livra vehicule de luptă ale infanteriei de tip Marder Ucrainei.

Armin Papperger, directorul executiv al companiei, a declarat că Rheinmetall e pregătită să livreze în doar câteva zile Ucrainei aceste blindate. Se așteaptă undă verde de la Berlin.

Practic, primul lot de Marder ar putea fi livrat în maximum trei săptămâni.

„Pe termen mediu am putea oferi un total de 100 de vehicule de luptă Marder, iar primele ar ajunge în trei săptămâni”, a precizat Papperger, cu referire la livrările către Ucraina.

El a subliniat că Rheinmetall așteaptă decizia guvernului în acest sens, dar sunt „suficiente țări care își doresc aceste vechiule, nu doar Ucraina”.

 

Germania ezită în ceea ce privește ajutorul militar pentru Ucraina

 

Amintim că la finalul lunii aprilie, grupul german Rheinmetall s-a oferit să vândă Ucrainei 88 de tancuri Leopard 1A5, punând o presiune și mai mare pe Bundestag, în contextul în care conducerea politică a Germaniei a ezitat în ceea ce privește tehnica militară trimisă Ucrainei.

Un eventual accept politic de la Berlin pentru transferul în Ucraina a tancurilor Leopard, vehiculelor de luptă Marder și obuzierelor autopropulsate, ar însemna o schimbare importantă de paradigmă a politicii germane.

De la începutul invaziei ruse, din 24 februarie 2022, cancelarul Olaf Schol s-a confruntat cu un val de critici din cauza poziției ezitante a Berlinului în ceea ce privește ajutorul militar oferit Ucrainei.

CITEȘTE ȘI: De ce ezită Rusia să arunce în războiul din Ucraina mult lăudatele tancuri T-14 Armata

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel