Industria germană pune presiune pe Berlin: Rheinmetall oferă Ucrainei 88 de tancuri Leopard 1A5. Mingea e la mediul politic

Tanc german Leopard 1A5, produs de gigantul Rheinmetall
Tanc german Leopard 1A5, produs de gigantul Rheinmetall

Grupul german Rheinmetall s-a oferit să vândă Ucrainei 88 de tancuri Leopard 1A5, punând o presiune și mai mare pe Bundestag, în contextul în care conducerea politică a Germaniei a ezitat în ceea ce privește tehnica militară trimisă Ucrainei.

Potrivit Zeit, care citează agenția DPA, industria de apărare din Germania oferă Ucrainei tancuri Leopard 1A5. Oferta celor de la Rheinmetall  include și piese de schimb, mentenanță, muniție și pregătirea militarilor în Germania.

Solicitarea a fost trimisă Parlamentului german. Bundestagul mai are o cerere tot din partea Rheinmetall pentru aprobarea transferului către Ucraina a 100 de vehicule de luptă a infanteriei de tip Marder.

Purtătorul de cuvânt al Bundestagului, Steffen Hebestreit, într-o declarație de presă, a precizat că Berlinul va lua o decizie politică cu privire la solicitările de transfer de tehnnică militară către Ucraina, în următoarea perioadă.

Pe de altă parte, amintește și publicația Die Welt, că o altă companie din industria de apărare, e vorba de Krauss-Maffei Wegmann (KMW), s-a oferit să trimită Ucrainei 100 de obuziere autopropulsate.

 

Tancurile Leopard 1A5 pe care Rheinmetall le oferă Ucrainei au fost construite în anii 1960 și utilizate de nemți până în 2003

 

În ceea ce privește tancurile Leopard, Zeit precizează că ar fi vorba de costuri estimate la 115 milioane de euro. Dacă Berlinul va da undă verde, Rheinmetall va transfera Ucrainei 88 de tancuri Leopard 1A5, construite la începutul anilor 1960, și utilizate de forțele armate germane (Bundeswehr ) până în 2003.

Un eventual accept politic de la Berlin pentru transferul în Ucraina a tancurilor Leopard, vehiculelor de luptă Marder și obuzierelor autopropulsate, ar însemna o schimbare importantă de paradigmă a politicii germane.

De la începutul invaziei ruse, din 24 februarie 2022, cancelarul Olaf Schol s-a confruntat cu un val de critici din cauza poziției ezitante a Berlinului în ceea ce privește ajutorul militar oferit Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel