Industria de apărare din Ucraina nu mai depinde de componentele şi tehnologia militară rusă

S.I. Catalin |
Data publicării:
Fostul preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko
Fostul preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko

În cei cinci ani, forțele armate ale Ucrainei au primit opt tipuri de vehicule blindate de luptă, două tipuri de sisteme de rachete antitanc, șapte tipuri de aeronave și elicoptere modernizate, toate fiind rezultatul muncii industriei de apărare din Ucraina.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat ieri că industria de apărare a țării a scăpat practic de dependența de componente importate din Rusia.

,,Eforturile industriei de apărare se concentrează acum pe producția de arme moderne de înaltă tehnologie și pe modernizarea tipurilor de armament existente, care îndeplinesc pe deplin standardele internaţionale", a spus Poroșenko în timp ce participa la deschiderea unei expoziție de echipamente militare modern în centrul orașului Kiev pe 23 august, a declarat biroul de presă al președintelui, potrivit UNIAN .

Potrivit preşedintelui ucrainean, idustria militară a facut mari progres, obiectivele şi proiectele militare fiind mult mai repede realizate, "lucrurile care durau înainte decenii, acum sunt întreprinse într-o lună de industria de apărare din Ucraina." 

,,Aceasta are loc pe baza strategiei de substituire a importurilor, în care practic am scăpat de dependența componentelor furnizarete din Rusia. Imaginați-vă că până în 2013 această dependență a fost între 40-70%", a mai spus preşedintele.

Petro Poroșenko a reamintit că în 2014 a stabilit o sarcină pentru organizarea modului de lucru în trei schimburi a întreprinderilor din complexul industrial din domeniul apărării, deoarece acestea trebuiau să asigure în totalitate forțelor armate ale Ucrainei și altor unități de securitate, echipamentele şi tehnica militară necesară pe campul de luptă din estul Ucrainei.

Potrivit lui, în cei cinci ani, Forțele Armate ale Ucrainei au primit opt tipuri de vehicule blindate de luptă, două tipuri de sisteme de rachete antitanc, șapte tipuri de aeronave și elicoptere modernizate. "Până la sfârșitul acestui an se planifică finalizarea unui proiect pentru crearea și modernizarea a mai mult de 20 de exemplare de arme și echipamente militare", a declarat președintele.

De asemenea, se vor fabrica şi noi modele de echipamente militare în conformitate cu standardele NATO. O parte dintre ele au fost prezentate deja la parada de Ziua Independenței din Ucraina, azi, pe 24 august.

Printre acestea se numără: tancul principal de luptă "Yatagan" T-84-120, sistemul mobil de rachete balistice "Sapsan", sistemele de rachete "Vilkha" și "Verba" și tunul autopropulsat "Bohdana".

Tancul principal de luptă Yatagan ,,este cel mai adaptat la standardele tehnico-militare ale NATO. Suntem conștienți de faptul că aderarea Ucrainei la Alianţa Nord Atlantică va deveni reală numai atunci când vom atinge compatibilitatea ridicată a armelor noastre. De aceea, vehiculele noastre blindate sunt echipate cu elemente de observare moderne, sisteme automate de tragere și comunicații digitale securizate, iar astăzi toate acestea corespund celor mai înalte standarde internaţionale de securitate și apărare ", a spus mai Poroșenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel