India urmează să primească al doilea lot de avioane Rafale din Franța

Tudor Curtifan / 28 aug 2020 / 15:27
Rafale, India. Imagini de la sosirea primului lot de avioane de vânătoare Rafale în India. Sursă foto: Dassault Aviation
Rafale, India. Imagini de la sosirea primului lot de avioane de vânătoare Rafale în India. Sursă foto: Dassault Aviation

India urmează să primească în curând următoarul lot de avioane Rafale din Franța.

Acest al doilea lot de avioane Rafale din Franța va ajunge în India după ce la finalul lunii iulie a acestui an primele cinci aeronave au ajuns sub comanda Indiei. 

Atunci, aeronavele Rafale au parcurs o distanță de aproximativ 7.000 de kilometri până în India, fiind realimentate în aer. Ele au efectuat o singură oprire în Emiratele Arabe Unite, iar ulterior au ajuns în India la Baza Aeriană Ambala.

În ceea ce privește lotul secund de Rafale care vor ajunge în India, potrivit unor surse ale publicației The Print, predarea avioanelor va avea loc în luna octombrie. Publicația menționată, citând surse proprii din domeniul apărării și securității, precizează că ministrul francez al Apărării și-a confirmat deja prezența în India. La ceremonie, Florence Parly va participa alături de omologul ei indian Rajnath Singh.

India a încheiat, în 2016, un contract pentru achiziția a 36 de avioane de vânătoare Rafale. Livrarea acestora trebuie finalizată până la finalul anului 2021. India va achita aproximativ 7 miliarde de dolari pentru primele 36 de aeronave și intenționează să achiziționeze 126 de aparate.

 CITEȘTE ȘI: J-20 vs. Rafale. China și India își revendică superioritatea aeriană

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy