India lansează prima navă de luptă Proiect 17A, fregata Himgirl

Nicolae Iordan / 17 dec 2020 / 16:05

Marina indiană a sărbătorit pe 14 decembrie lansarea la apă a unei fregate moderne, Proiect 17A, construită cu tehnologie stealth.

Conform informațiilor disponibile, nava Himgiri aparține clasei Nilgirl și a fost lansată la apă în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate într-unul din șantierele navale ale companiei "GRSE" din Calcutta, la care au participat ministrul apărării și un număr de personalități militare indiene.

Ministerul Apărării din India a încheiat contracte în 2015 pentru construirea a șapte fregate Proiect 17A. În cadrul acestor contracte, Mazagon Dock Limited din Mumbai ar trebui să construiască patru fregate, în timp ce compania GRSE este însărcinată cu dezvoltarea celorlalte trei nave. Fregatele sunt cele mai mari platforme de luptă construite până în prezent la GRSE.

Navele Proiect "17A" sunt considerate modele modernizate ale fregatelor Shivalik, care au fost introduse în serviciu în perioada 2010-2011 și sunt echipate cu propulsie cu turbină cu gaz și cu arme și senzori indigeni avansați.

Noile fregate au 149 metri lungime, 17,8 metri lățime și un tonaj de 6.670 tone și pot naviga cu o viteză de 28 de noduri, cu un echipaj de 226 de persoane, acoperind distanțe de până la 5.500 de mile marine în timpul fiecărei misiuni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy