India investește masiv în apărare și cumpără avioane Tejas

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion de vanatoare Tejas Sursa foto: Facebook
Avion de vanatoare Tejas Sursa foto: Facebook

Guvernul indian a anunțat că va cumpăra 83 avioane de vânătoare de la Hindustan Aeronautics, în valoare de 6 miliarde de dolari.

Acțiunile companiei indiene de apărare Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) au crescut cu aproape 14% joi, la o zi după anunțul guvernului, transmite Reuters.

Prim-ministrul Narendra Modi a demarat o campanie pentru o Indie autonomă, în cadrul căreia guvernul său dorește reducerea importurilor și creșterea producției interne.

Aproximativ 500 de companii indiene din sectoarele de proiectare și producție vor colabora cu HAL în această achiziție, a anunțat guvernul indian, miercuri seară.

"Decizia Cabinetului va îmbunătăți capacitățile forțelor noastre armate, va stimula industria autohtonă de apărare și va consolida planul nostru pentru o Indie autonomă", a declarat premierul Modi pe Twitter, în timp ce ministrul Apărării Rajnath Singh l-a numit ca fiind cel mai mare acord de achiziții în domeniul apărării dezvoltat în mod independent, considerând achiziția un game changer în regiune.

Avionul de vânătoare "Tejas" este un avion de luptă supersonic cu un singur motor fabricat de HAL și poate atinge o viteză de până la Mach 1,6 (1.975 km/oră), potrivit site-ului companiei.

În august anul trecut, ministrul Apărării a declarat că India va înceta să importe articole de echipament militar, în efortul de a spori producția internă.

Acțiunile HAL au crescut cu până la 13,7%, până la 1.048 de rupii la începutul tranzacțiilor, cel mai înalt nivel de la sfârșitul lunii august.

Citește și: India are în plan să producă un elicopter de atac comparabil cu Apache

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel