India cumpără pentru teste sistemul de rachete rusesc S-400

S.I. Catalin / 27 mai 2019 / 17:18

Autoritățile indiene au decis să cumpere sistemul de rachete S-400 din Rusia, deoarece aceste sisteme sunt folosite şi de statul vecin, China, informează site-ul de știri Moneycontrol, citat de Uawire.org.

Potrivit publicației, India nu intenționează să utilizeze sistemul de rachete S-400 rusesc în scopuri de apărare, ci intenționează să-și cerceteze şi testeze capabilitățile tactice și tehnice de apărare împotriva unor astfel de sisteme. Cu alte cuvinte, din câte se pare, India vrea să testeze limitele sistemului de rachete S-400, pentru ai şti cum să-i răspundă în cazul în care o situaţie o va cere.

De asemenea, țara intenționează să testeze avioanele de luptă Rafale - în special, capacitatea lor de a pătrunde în spațiul aerian al Chinei, care este protejat de sistemele de rachete S-400.

De asemenea, se remarcă faptul că refuzul venit din partea politicului şi experţilor militari de la New Delhi de a dezvolta un avion de luptă bazat pe Su-57 (avion de luptă de generaţia a cincea), în cooperare cu Rusia "a lovit grav bugetul industriei rusești".

Contractul cu India pentru furnizarea sistemelor de rachete S-400 Triumf cu un cost de peste 5 miliarde dolari a fost semnat în octombrie 2018. India va primi cinci sisteme de apărare aeriană S-400 ”Triumf” rusești în valoare de 5,43 miliarde de dolari, în ciuda amenințărilor cu sancțiuni din partea SUA. Primul dintre ele ar trebui livrat țării în toamna anului 2020.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy