India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Șantierul Mazagon Dock Shipbuilders Limited a livrat Indiei al doiulea submarin diesel-electric, construit sub licență, din clasa Scorpene, transmite Jane.

Nava, botezată INS Khanderi a fost predată pe 19 septembrie la o ceremonie de livrare în Mumbai. Khanderi este al doilea dintre cele șase submarine comandate în baza unui contract de 3,2 miliarde USD semnat cu Naval Group în octombrie 2005, în cadrul programului submarin India 75. Prima navă a programului, INS Kalvari a fost lansată în ianuarie 2017. Punerea în funcțiune era programată la începutul anului 2018 dar aceasta a fost amânată până pe 28 septembrie 2019.

Submarinul are o lungime de 66 m poate găzdui un echipaj format din 31 de militari, inclusiv șase ofițeri, și poate atinge o viteză maximă de 20 noduri atunci când este scufundat. "Clasa de submarine Scorpene poate să îndeplinească sarcini multiple, ca orice submarin modern, care includ război la suprafață, precum și anti-submarine", a declarat Ministerul Apărării din India.

Vezi și: India urmează să primească primele avioane Dassault Rafale

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel