Incident aviatic grav SUA - Rusia. Alex Coita: Putea duce la un dezastru, mi-a dat fiori reci - VIDEO

Vladimir Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un incident militar grav a avut loc deasupra Mării Negre. 

Rusia a trimis un avion de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave americane de recunoaștere. Anunțul a fost făcut de armata americană, care denunță o acțiune iresponsabilă a Rusiei.

 ”Pe 5 noiembrie 2018, un avion american de tip EP-3 Aries care zbura în spaţiul aerian, deasupra Mării Negre, a fost interceptat de un avion rus SU-27. Considerăm lipsită de siguranţă această interacţiune, din cauza faptului că avionul SU-27 a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei americane care era în misiune, expunând riscurilor piloţii noştri şi restul echipajului”, precizează comunicatul de presă al Comandamentului Europa-Africa al Forţelor Navale SUA (Flota a VI-a).

Vezi mai mult AICI

Analistul Alex Coita a comentat incidentul: ”E un gest de provocare care mie mi-a dat fiori reci. În acel moment, cea mai mică eroare putea duce la un dezastru. Un incident militar armat, într-o zonă atât de tensionată și atât de importantă strategic cum este Marea Neagră, între Forțele Aliate și Federația Rusă, poate escalada ușor și duce la o scăpare de sub control a situației. E un incident grav, care denotă că Federația Rusă nu pare deloc mulțumită că aliații desfășoară contingente militare în zona Mării Negre și că sunt dispuși să riște o scânteie pentru a demonstra că încearcă să-și mențină o poziție robustă în zona aceasta. E un moment care ne dă de gândit, este un element care trebuie să facă obiectul unei analize atente și chiar a unei discuții între aliați și Moscova, astfel de provocări nu-și au locul dacă ne dorim pacea în regiunea noastră, ele nu pot fi dezamorsate decât prin discuții la nivel diplomatic și strategic între cele două state”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel