Incident aviatic grav SUA - Rusia. Alex Coita: Putea duce la un dezastru, mi-a dat fiori reci - VIDEO

Vladimir Neagu / 05 noi 2018 / 23:25

Un incident militar grav a avut loc deasupra Mării Negre. 

Rusia a trimis un avion de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave americane de recunoaștere. Anunțul a fost făcut de armata americană, care denunță o acțiune iresponsabilă a Rusiei.

 ”Pe 5 noiembrie 2018, un avion american de tip EP-3 Aries care zbura în spaţiul aerian, deasupra Mării Negre, a fost interceptat de un avion rus SU-27. Considerăm lipsită de siguranţă această interacţiune, din cauza faptului că avionul SU-27 a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei americane care era în misiune, expunând riscurilor piloţii noştri şi restul echipajului”, precizează comunicatul de presă al Comandamentului Europa-Africa al Forţelor Navale SUA (Flota a VI-a).

Vezi mai mult AICI

Analistul Alex Coita a comentat incidentul: ”E un gest de provocare care mie mi-a dat fiori reci. În acel moment, cea mai mică eroare putea duce la un dezastru. Un incident militar armat, într-o zonă atât de tensionată și atât de importantă strategic cum este Marea Neagră, între Forțele Aliate și Federația Rusă, poate escalada ușor și duce la o scăpare de sub control a situației. E un incident grav, care denotă că Federația Rusă nu pare deloc mulțumită că aliații desfășoară contingente militare în zona Mării Negre și că sunt dispuși să riște o scânteie pentru a demonstra că încearcă să-și mențină o poziție robustă în zona aceasta. E un moment care ne dă de gândit, este un element care trebuie să facă obiectul unei analize atente și chiar a unei discuții între aliați și Moscova, astfel de provocări nu-și au locul dacă ne dorim pacea în regiunea noastră, ele nu pot fi dezamorsate decât prin discuții la nivel diplomatic și strategic între cele două state”. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy