Încă un submarin rusesc este activ în proximitatea României. Alrosa a executat lansări de torpile în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:
Alrosa - cel mai vechi submarin al Flotei ruse de la Marea Neagră. Sursa foto: NavyRecognition.
Alrosa - cel mai vechi submarin al Flotei ruse de la Marea Neagră. Sursa foto: NavyRecognition.

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 06.04.2023, echipajul submarinului diesel-electric Alrosa din componența Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat elemente ale misiunilor de curs L-3, ca parte a programului de pregătire pentru desfășurarea de acțiuni potrivit destinației.

Într-un poligon maritim de pregătire pentru luptă din acvatoriul Mării Negre, echipajul submarinului a executat o scufundare la adâncime, a elaborat algoritmi de acțiuni pentru controlul navei și utilizarea armelor de la bord la diferite adâncimi și a exersat diferite metode de ieșire la suprafața apei.

Pe timpul îndeplinirii elementelor misiunii de curs, echipajul submarinului Alrosa a executat lansări de torpile asupra unor ținte de la suprafața apei, precum și din mediul maritim.

În etapa următoare a procesului de pregătire pentru luptă, echipajul submarinului va planta câmpuri de mine și va desfășura activități de evitare a acțiunilor aviației de luptă antisubmarin.

Comentariul autorului: Submarinul B-871 Alrosa, Proiect 877B, aparține Brigăzii 4 Submarine - Novorossiysk din cadrul FRMN, fiind dislocat la Sevastopol.

Probabil că, activitățile de pregătire pentru luptă ale acestuia se desfășoară într-un poligon maritim situat în zona coastelor Peninsulei Crimeea, în apropiere de Sevastopol.

Trebuie precizat faptul că submarinul Alrosa a fost supus, în perioada 2014-2022, unui proces de reparații și modernizare, ce a inclus și instalarea la bordul acestuia a complexului de rachete de croazieră Kalibr-PL.

În prezent, în Marea Neagră, pe lângă submarinul Alrosa, se mai află alte patru submarine diesel-electrice, Proiect 636.3, capabile să poarte rachete de croazieră de tip Kalibr. Acestea au fost întrebuințate activ în lansarea de atacuri cu rachete asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel