Încă un Su-35, mândria aviației ruse, „pus” la pământ. Ucraina ar fi doborât un Su-35 generația 4++, posibil cu un sistem Patriot

Darius Muresan |
Data publicării:
Su-35 Flanker-E de generația 4 ++. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Su-35 Flanker-E de generația 4 ++. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Ucrainenii au confirmat oficial doborârea unui avion de luptă rusesc de tip Su-35 Flanker. Su-35, considerat de ruși de generația 4++, este cel mai promovat produs al aviației militare ruse.

În cursul nopții de ieri ocupantul rus a lansat un nou atac aerian asupra Ucrainei. Apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât 20 de drone kamikaze din 20. Au fost interceptate 4 rachete din 16 lansate de ruși.

Totodată, un avion Su-35 a fost doborât de sistemele de apărare antiaeriene ale Ucrainei.

Informația a fost confirmată de Forțele Aeriene Ucrainene.

Aeronava Su-35 a fost doborâtă în regiunea Herson.

Interesant e că inițial doborârea unui Su-35 a fost anunțată pe o rețea de socializare de Dmitri Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al forțelor de apărare ale Ucrainei din regiunea Herson. Ulterior acesta și-a șters postarea.

Mai apoi informația a fost publicată pe contul oficial de Telegram al Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Momentan doborârea Su-35 nu e confirmată și din altă sursă.

Pe internet au apărut însă speculații cu privire la faptul că aeronava ar fi putut fi doborâtă de un sistem Patriot.

 

Su-35, mândria aviației ruse a mai fost „pus la pământ” de ucraineni

 

2. Su-35 Flan... (su-35-evava-doborat-rusia-ucraina_78888700.jpg)

Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Su-35 e probabil cel mai promovat produs al aviației militare ruse. Costul unui aparat e estimat la 98 de milioane de euro.

Cert e că de la începutul invaziei împotriva Ucrainei au apărut mai mute zvonuri despre Su-35 doborâte. Există însă certitudinea că Federația Rusă a pierdut cel puțin un Su-35 Flanker-E de generația 4 ++ în Ucraina, asta după ce la începutul lunii aprilie 2022 Ministerul Apărării de la Kiev a prezentat imagini de la sol cu epava aeronavei.

Pe imagini e cât se poate de clar că discutăm despre un Su-35. Sunt primele în care epava de la sol a aeronavei ne confirmă cu certitudine doborârea unui Su-35.

3. Su-35 Flan... (su-35-rusia-doborat_09842300.jpg)

Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Amintim că prima țară străină care a cumpărat Su-35 e China, când a semnat un acord de 2,5 miliarde de dolari cu Rusia pentru 24 de avioane, aflate acum în serviciul Forţelor Aeriene Chineze.

Su-35 este un avion de luptă multifuncțional din a patra generație, mândria aviației ruse. Costul estimat al avionului este de la 98 de milioane de dolari până la 104 de milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI: De ce Su-35, cel mai promovat avion al Rusiei, nu ar avea nicio șansă într-o confruntare cu F-16. „Călcâiul lui Ahile” pentru Su-35, în ciuda manevrabilității superioare

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel