În timpul paradei militare de „Ziua Victoriei”, Putin a rostit un discurs propagandistic prin care a justificat "intervenţia" Rusiei în Ucraina

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Parada de ,,Zilei Victoriei'', un eveniment propagandistic organizat anual la Moscova, a început după un discurt a lui Vladimir Putin, în timp ce forţele armate ruse continuă să ducă un război sângeros în Ucraina.

Parada Zilei Victoriei este unul dintre cele mai importante evenimente din Rusia. Desfășurată pe 9 mai, marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa cu înfrângerea și capitularea Germaniei naziste la 8 mai 1945.

Unii ruși credeau că Putin va rosti la paradă un discurs pentru a declara „operațiunea militară specială” din Ucraina - așa cum insistă Kremlinul să fie numită - drept război, deoarece o astfel de declarație putea fi startul pentru o mobilizare mai mare trupelor ruse care participa la agresiunea militară rusa.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că "intervenţia" Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că Occidentul "se pregătea să ne invadeze pământul, inclusiv Crimeea", informează Reuters.

În discursul său, liderul de la Kremlin a făcut în mod tradițional declarații propagandistice, a învinuit Occidentul și Ucraina și a încercat să justifice un atac asupra Ucrainei, dar nu a anunțat mobilizarea generală a armatei ruse, aşa cum a presupus presa occidentală în ultimele săptămâni.

Puţin şi-a începutul discursul anual cu ocazia Zilei Victoriei, la începutul paradei militare ce are loc în Piaţa Roşie, pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.

Potrivit lui Putin, forţele armate şi voluntarii ruşi care luptă în regiunea Donbas din Ucraina luptă pentru Patria lor. "Voi luptaţi pentru Patria voastră, pentru viitorul ei", a declarat Vladimir Putin în timpul discursului susţinut de la tribună Kremlinului, în Piaţa Roşie.

"Moartea fiecărui soldat şi ofiţer este dureroasă pentru noi. Statul va face totul pentru a avea grijă de familiile lor", a asigurat Putin.

Preşedintele rus şi-a încheiat discursul cu îndemnul lansat soldaţilor din Piaţa Roşie: "Pentru Rusia, pentru Victorie, Ura!

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel