În timp ce europenii dau din colț în colț, Londra dublează numărul tancurilor Challenger 2 în Ucraina. Britanicii forțează și livrarea de avioane

 Tancuri Leopard 2 (dreapta) și Challenger 2
Tancuri Leopard 2 (dreapta) și Challenger 2

Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadîm Prîstaiko, a spus că Ucraina va primi de două ori mai multe tancuri Challenger 2 decât promisese Londra la început.

UK a fost prima țară care anunțase că va trimite tancuri în Ucraina.

Cele 14 tancuri promise de Londra în ianuarie păreau doar încălzirea, baza urmând a fi constituită din tancurile Leopard. Iată că lucrurile merg mai încet decât ne-am fi așteptat. Până acum, doar Germania și Polonia s-au ridicat la nivelul anunțului britanicilor, cu 18, respectiv 14 tancuri.  

Totuși, în urma vizitei președintelui Zelenski de la Londra, s-a convenit suplimentarea numărului de tancuri, anunță Vadîm Prîstaiko ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, fost ministru de externe în perioada august 2019 - martie 2020.

În privința tancurilor (Challenger 2 — n.red.), atunci ni s-au promis 14 tancuri și, ca urmare a vizitei președintelui Zelensky, s-a convenit ca acest număr să se va dubleze”, a spus Prîstaiko, răspunzând la întrebarea radiosvoboda privind ajutorul militar al Marii Britanii pentru Ucraina.

 

Subiectul avioanelor - Ce face Marea Britanie este să formeze treptat un consens

Eurofighter Typhoon / Royal Air Force, ianuarie 2022

În opinia sa, declarațiile autorităților britanice că Ucraina poate primi avioane Eurofighter „numai pe timp de pace” sunt „o încercare de a fi sincer în comunicare și de a nu-i speria aliații”.

„Adică să încercăm, așa cum face adesea Marea Britanie în NATO, să contribuim la formarea unui consens. Pentru a furniza echipamente complexe, cum ar fi avioanele de luptă care trebuie întreținute, piloții și tehnicienii trebuie să fie antrenați - acest lucru necesită interacțiunea multor aliați. Ceea ce face Marea Britanie este să formeze treptat un consens”, a menționat diplomatul.

El a amintit că o situație similară a fost și cu aprovizionarea cu tancuri - „a existat un moment de descoperire când a fost necesar să se depășească reticența tuturor celorlalți aliați”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel