În replică la participarea Marocului la manevrele NATO din Marea Neagră, Algeria a acceptat invitația la exercițiile militare planificate în sudul Rusiei

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Moscova a invitat armata algeriană să participe la exerciții militare în regiunea rusă Osetia, în sud-estul Rusiei, ca reacție la decizia NATO de a implica țările arabe, printre care Marocul, în manevrele militare din Marea Neagră.

La exerciții, care se vor desfășura în luna octombrie, vor participa, de asemenea, unități ale forțelor armate din Abhazia, Osetia de Sud, Armenia, India, Kazahstan, Pakistan și Egipt. Regiunea gazdă a exercițiilor este cunoscută pentru amenințarea teroristă, fiind scenă a operațiilor teroriste.

Anunțarea acestor exerciții vine la trei săptămâni după participarea șefului Statului Major al armatei algeriene, generalul Said Chanegriha, la o conferință internațională pe probleme de securitate desfășurată, pe 24 și 25 iunie 2021, la Moscova.

Algeria mizează foarte mult pe aceste exerciții. Pe de o parte, dorește să se antreneze cu arme ruse pe care le deține și să întărească coordonarea cu liderii militari ruși și, iar pe de altă parte, vrea să sugereze că, la fel ca Marocul, participă la manevre internaționale conduse de o mare putere militară, rivală Statelor Unite.

Manevrele militare la care a participat Marocul și exercițiile la care va participa Algeria evidențiază discrepanța militară și politică dintre cele două țări influențate de rivalitatea ruso-americană reactivată după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea.

Marocul și Algeria sunt printre țările lumii a treia care se află în prim-plan în achiziționarea de armament de toate categoriile, prima din Statele Unite, a doua din Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel