În Parlamentul R. Moldova s-a cerut demisia directorului Serviciul de Informații și Securitate

S.I. Catalin |
Data publicării:
parlamentarul PLDM, Iurie Ţap
parlamentarul PLDM, Iurie Ţap

PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova) cere demisia şefilor de la Interne, de la SIS (Serviciul de Informații și Securitate), precum și de la Biroul de Migraţie şi Azil. Motivul: expulzarea cetăţenilor turci, profesori la Liceul "Orizont". Anunțul a fost făcut de parlamentarul Iurie Ţap, la finele şedinţei plenare de azi a Legislativului, potrvit noi.md.

„Putem vorbi despre fals în documentele publice. De aceea noi am propus o comisie de anchetă pentru elucida suspiciunile care planează asupra acestor instituții. PLDM condamnă abuzurile SIS, a Biroului de Migrație și Azi, și încălcarea drepturilor fundamentale ale omului”, a declarat Tudor Deliu.

„Democrația în R.Moldova este pusă grav în pericol”, a conchis Țap. 

Tot azi majoritatea parlamentară a respins crearea unei comisii de anchetă pentru investigarea expulzării celor șapte profesori turci de la liceul „Orizont", inițiativă semnată de deputații PL și PLDM.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel