În decurs de trei zile consecutive, dronele Bayraktar TB2 ale armatei ucrainene au distrus opt tancuri T-72

DefenseRomania Team |
Data publicării:

De la începutul contraofensivei militare ucrainene în Herson, dronele Bayraktar TB2 ale Forţelor Aeriene Ucrainene au început să-şi fac din nou simţită prezenţa pe câmpul de luptă, după o perioadă în care în centrul atenţiei au fost sistemele de artilerie occidentale. Astfel, armata ucraineană a început să folosească din ce în ce mai mult dronele de atac, după ce, în urma unor serii de atacuri precise, militarii ucraineni au reușit să slăbească apărarea antiaeriană a forţelor ruse de ocupaţie.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a raportat ieri că, în decurs de trei zile, dronele de atac ucrainene Bayraktar TB2 au distrus 8 tancuri T-72 și alte echipamente militare ale inamicului (n.r - fortele ruse de ocupatie).

Armata Ucraineană a prezentat și un scurt material video cu momentul în care o dronă Bayraktar TB2 distruge un tanc rusesc T-72 în regiunea Herson.

„Timp de trei zile, din 31 august până pe 2 septembrie, două drone Bayraktar TB-2 au distrus echipamente ale forţele ruse de ocupaţie cu o valoare totală de aproximativ 26,5 milioane de dolari'', a precizat Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

,,Acestea sunt 8 tancuri T-72 (valoarea aproximativă pentru un singur tanc este de 3 milioane de dolari), un obuzier autopropulsat 2S3 Akatsia (1,6 milioane de dolari), BMP (0,6 milioane de dolari) și un obuzier (0,3 milioane de dolari). De asemenea, cinci tancuri T-72 și un BMP au fost avariate - alte 1,85 milioane de dolari”, a subliniat Statul Major. 

Costul total al echipamentelor rusești distruse și avariate de dronele de luptă s-a ridicat la 28,35 milioane de dolari.

Recent, armata ucraineană a primit de la Lituania o dronă Bayraktar TB2 care în aceste zile este folosită activ pentru a distruge echipamentele militare ale armatei ruse.

Anterior, un videoclip cu utilizarea în luptă a dronei Bayraktar TB2, pentru care au fost strânse fonduri în Lituania, a fost publicat de ministrul apărării din această țară, Arvydas Anusauskas.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel