În contextul creşterii ameninţării ruse, Estonia a cerut o creştere a efectivelor militare NATO pe teritoriul său

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele Estoniei a cerut o creştere a efectivelor NATO în această ţară, pe fondul creşterii pericolului unei agresiuni ruse asupra flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice, relatează joi politico.eu.

După discuţiile avute joi cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la Bruxelles, şeful statului estonian Alar Karis a declarat pentru politico.eu că decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a desfăşura masiv trupe la frontiera cu Ucraina constituie un motiv de îngrijorare şi că NATO ar trebui să îşi consolideze cât mai rapid capacităţile defensive.

''Vrem mai multe trupe NATO în Estonia. Doar în scop defensiv, avem nevoie de o prezenţă puternică pentru a fi siguri că nu vom fi atacaţi'', a spus el.

Karis a adoptat un ton mai rezervat atunci când a fost întrebat despre probabilitatea ca Rusia să invadeze Estonia.

''Nu ştii niciodată. Dacă ne uităm în trecut în istorie există surprize. De fiecare dată când apare o asemenea situaţie - precum cea actuală din Ucraina - apar astfel de întrebări'', a răspuns el.

De asemenea, şeful statului estonian a confirmat că în martie va avea loc o vizită la nivel înalt în Ucraina şi a precizat că în prezent nu există planuri pentru a dialoga cu Putin.

Fosta preşedintă estoniană Kersti Kaljulaid a fost criticată de celelalte ţări baltice pentru că a avut întrevederi cu liderul rus la Moscova. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel