În caz de război, piloții avioanelor F/A-18 ar putea fi luați prin surprindere

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Graham Scarbro, ofițer în cadrul US Navy, atrage atenția în ceea ce privește pregătirea piloților de F/A-18.

Ofițerul american a avertizat că în cazul unei viitoare ipotetice confruntări între piloții americani și cei ruși ori chinezi, Statele Unite ar putea suferi pierderi semnificative.

Scarbo a explicat că piloții F/A-18 ar trebui să efectueze mai multe misiuni de antrenament cu rachete reale, aceste exerciții fiind esențiale, în pofida simulatoarelor moderne care înlocuiesc misiunile reale. Ofițerul american a transmis că actualele misiuni de antrenament sunt „prea fragmentate” iar în cazul unui viitor conflict cu China sau Rusia, US Navy va suferi pierderi semnificative.

Ofițerul american a continuat precizând că misiunile în care sunt utilizate rachete reale aer-aer sunt atât de rare încât mulți piloți nu au efectuat nici măcar o tragere în întreaga lor cariera iar cei care au efectuat nu au mai mult decât o singură misiune de acest tip, subliniază National Interest. El spune că indiferent de perfromanțele simulatoarelor, performanțe generate de tehnologia avansată, ele nu pot înlocui situațiile reale și nu pot reproduce efectele psihologice pe care le trăiește un pilot în momentul în care experimentează o situație în care lovește o țintă reală.

Motivele pentru care astfel de misiuni sunt atât de rare nu sunt greu de intuit. În primul rând, scrie sursa citată, este vorba de gradul ridicat de complexitate pe care îl are o misiune de antremanet pentru lovirea unei ținte reale cu o rachetă aer-aer. Și, mai ales, costurile foarte ridicate generate de o astfel de misiune pe timp de pace. Spre exemplu, rachetele AIM-120C și AIM-9X Block II costă aproximativ 500.000 USD, respectiv 250.000 USD.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel