În așteptarea sistemelor HIMARS, militarii români au efectuat trageri cu LAROM

Darius Muresan |
Data publicării:
LAROM
LAROM

Batalionul 83 a efectuat trageri cu lansatorul LAROM în poligonul de la Cincu.

În așteptarea sistemelor HIMARS, sub codul roșu de viscol, artileriștii s-au instruit în câmp deschis, infromează Centrul de Presă și Televiziune al MApN. Exercițiul a fost un succes și s-a desfășurat pe durata mai multor zile. În prima zi, după tragerea de verificare a direcției, lipsa de vizibilitate a făcut imposibilă continuarea lansării rachetelor de exercițiu iar tragerile au continuat a doua zi, mai informează sursa citată.

Militarii care în prezent operează sistemele LAROM, vor opera în curând sistemele HIMARS.

„Programul de achiziții care vizează rachetele HIMARS a fost inițiat în anul 2017” și presupune „înlocuirea actualului sistem cu un sistem care să permită angajarea țintelor până la 300 de kilometri”, a precizat colonelul Vasile Muntean, locțiitorul comandantului Brigăzi 83 LAROM.

Aruncătorul de proiectile LAROM, dezvoltat în România de Aerostar Bacău și de către firmele Elbit și IMI din Israel, are la bază aruncătorul APRA-40, o variantă locală a sistemului sovietic BM-21 GRAD.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel