Implicarea Rusiei în războiul din Siria. Generalul sirian Suheil al-Hassan, păzit de un soldat al Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) ruse

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul de brigadă sirian Suheil al-Hassan, în timpul unei vizite în provincia Raqqa, efectuată în cursul acestei săptămâni, a fost păzit de un soldat rus. Comandantul Forţelor Speciale siriene Cheetah (Tiger) a fost surprins în mai multe fotografii, postate ulterior pe Twitter de agenţia de presă ANNA-News .

După cum precizează canalul Telegram „Special Purpose Channel”, soldatul care-l păzeşte pe generalu sirian Suheil al-Hassan este membru al Forțelor pentru Operațiuni Speciale (FOS) din Rusia.

Mai mulţi analişti militari OSINT, analizând fotografiile, au precizat că soldatul rus era înarmat cu o mitralieră Vityaz modificată, care este folosit de Forţele Armate ale Federaţiei Ruse.

Generalul de brigadă Suheil al-Hassan a devenit unul dintre cei mai de seamă comandanți militari sirieni, după ce Rusia a lansat campania militară în Siria. Lui al-Hassan i-au fost acordate, de-a lungul timului, mai multe distincţii şi ordine militare rusești, chiar şi o scrisoare de mulțumire din partea ministrului rus al Apărării, Sergey Shoygu, potrivit Uawire.org.

De asemenea, generalul de brigadă Suheil al-Hassan s-a întâlnit cu șeful Statului Major General al Federaţiei Ruse, Valery Gerasimov.

În mai 2018, jurnalistul Sam Dagher, într-un articol pentru revista americană The Atlantic, l-a numit pe al-Hassan ca fiind un dintre comandaţii sirieni admiraţi de preşedintele rus Vladimir Putin.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel