Implicarea Rusiei în războiul din Siria. Generalul sirian Suheil al-Hassan, păzit de un soldat al Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS) ruse

Cristian Soare / 09 iul 2020 / 12:57

Generalul de brigadă sirian Suheil al-Hassan, în timpul unei vizite în provincia Raqqa, efectuată în cursul acestei săptămâni, a fost păzit de un soldat rus. Comandantul Forţelor Speciale siriene Cheetah (Tiger) a fost surprins în mai multe fotografii, postate ulterior pe Twitter de agenţia de presă ANNA-News .

După cum precizează canalul Telegram „Special Purpose Channel”, soldatul care-l păzeşte pe generalu sirian Suheil al-Hassan este membru al Forțelor pentru Operațiuni Speciale (FOS) din Rusia.

Mai mulţi analişti militari OSINT, analizând fotografiile, au precizat că soldatul rus era înarmat cu o mitralieră Vityaz modificată, care este folosit de Forţele Armate ale Federaţiei Ruse.

Generalul de brigadă Suheil al-Hassan a devenit unul dintre cei mai de seamă comandanți militari sirieni, după ce Rusia a lansat campania militară în Siria. Lui al-Hassan i-au fost acordate, de-a lungul timului, mai multe distincţii şi ordine militare rusești, chiar şi o scrisoare de mulțumire din partea ministrului rus al Apărării, Sergey Shoygu, potrivit Uawire.org.

De asemenea, generalul de brigadă Suheil al-Hassan s-a întâlnit cu șeful Statului Major General al Federaţiei Ruse, Valery Gerasimov.

În mai 2018, jurnalistul Sam Dagher, într-un articol pentru revista americană The Atlantic, l-a numit pe al-Hassan ca fiind un dintre comandaţii sirieni admiraţi de preşedintele rus Vladimir Putin.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy