Il-20, avion rusesc doborât în Siria. Israel, reacție după acuzele Moscovei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Israelul şi-a exprimat marţi ''tristeţea'' după moartea a 15 membri ai echipajului unui avion militar rusesc doborât, din greşeală, de către apărarea antiaeriană siriană, care viza aparate israeliene, dar a aruncat vina asupra regimului lui Bashar Al-Assad şi a aliaţilor lui, relatează AFP şi DPA.

Armata israeliană a contestat de asemenea într-un comunicat faptul că aviaţia sa, care efectua în acel moment un raid în Siria vecină, s-a folosit de avionul rusesc drept paravan pentru a scăpa de tirurile siriene, cum au afirmat responsabili ruşi.

În comunicat, ce reprezintă prima reacţie publică israeliană la evenimentele de luni seara, armata israeliană a afirmat că aparatele sale au atacat o instalaţie a armatei siriene, de unde sisteme, folosite la producţia unor arme de precizie, erau pe cale să fie livrate Iranului pentru mişcarea şiită libaneză Hezbollah în Liban.

Iranul şi Hezbollahul, doi mari inamici ai Israelului, sunt, împreună cu Rusia, principalii susţinători ai regimului lui Bashar al-Assad.

''Israelul îşi exprimă tristeţea ca urmare a morţii membrilor echipajului avionului rusesc doborât noaptea trecută de către apărarea antiaeriană siriană'', a indicat armata israeliană. ''Israelul consideră regimul lui Assad, a cărui armată a doborât avionul rusesc, pe deplin responsabil de acest incident'', a adăugat armata israeliană.

Avionul rusesc de recunoaştere, de tipul Il-20, a fost doborât în noaptea de luni spre marţi de o rachetă S-200 deasupra Mării Mediterane, la circa 30 de kilometri de coasta siriană, în timp ce se îndrepta către baza aeriană rusă de la Hmeimim, în Siria, la numai câteva minute după un atac efectuat în Siria de patru avioane F-16 ale armatei israeliene.

VEZI ȘI Rusia acuză Israelul că este singurul vinovat pentru doborârea avionului Il-20

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel