Îi va salva vremea pe ruși? Ucraina mai are la dispoziție maxim 45 de zile pentru luptele active – generalul Milley

Foto ilustrativ. General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto ilustrativ. General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Vremea primește și ea un vot în desfășurarea acțiunilor de luptă și, în funcție de circumstanțe, îl acordă uneia sau alteia dintre părți. Deocamdată, ucrainenii par principalii beneficiari ai căldurii și lipsei de precipitații din această vară, dar situația este pe cale să se schimbe după începerea ploilor de toamnă.

În acest sens, generalul Milley a trimis un prim semnal de alarmă spre Kiev, avertizând forțele ucrainene că mai au cel mult o lună și jumătate de lupte active pentru a atinge scopurile contraofensivei.

Președintele comitetului șefilor de state majore ai SUA, generalul Mark Milley, a declarat (10 septembrie) pentru BBC că situația meteorologică va permite armatei ucrainene să continue operațiile ofensive active pentru încă 30-45 de zile.

Milley a remarcat că, odată cu apariția vremii de toamnă, Forțele Armate ucrainene vor manevra mai greu, aceasta adăugându-se faptului că armata ucraineană avansează mai încet decât se aștepta, potrivit BBC.

„Lupte grele încă au loc. Ucrainenii luptă și avansează constant. Mai rămâne ceva timp, probabil vreo 30-45 de zile de vreme de luptă, așa că ucrainenii nu au terminat încă. Bătăliile nu s-au încheiat încă. [Forțele armate ucrainene] nu au încheiat încă faza de luptă a ceea ce au planificat”, a declarat Milley.

Contraofensiva ucraineană a început în primele zile din iunie dar, de atunci trupele ucrainene au reușit să elibereze doar o mică parte din sudul țării, confruntându-se cu o apărare extrem de fortificată inclusiv cu zone extinse care au fost minate. Cu toate acestea, Forțele Armate ucrainene au reușit să străbată prima și cea mai fortificată linie de apărare a armatei ruse din regiunea Zaporojie, deși nu pe toate sectoarele.

Milley și-a menținut evaluarea că războiul va fi unul de durată și cu multe victime.

„Am spus de la bun început că acest război va fi lung, lent, dificil și va implica un număr mare de victime. Este exact ceea ce se întâmplă”, a concluzionat generalul Milley.

Comentariul autorului:

Potrivit evoluțiilor din ultimele 24 de ore, forțele ruse atacă în zona de nord a frontului, în special pe direcțiile Kupiansk și Lîman, în timp ce forțele ucrainene sunt în ofensivă în zona de sud a frontului, în special pe direcția Melitopol. În partea mediană a frontului, pe direcțiile Avdiivka, Marinka și Șahtarsk, situația este staționară, înregistrându-se totuși un ușor avans al trupelor ucrainene.

În ultima lună de lupte, se constată că trupele ucrainene au acordat prioritate distrugerii mijloacelor de luptă rusești și nu neutralizării forței vii a inamicului. Această evoluție ar putea fi, posibil, datorată și faptului că rușii sunt în defensivă pe majoritatea direcțiilor tactice și militarii din prima linie stau ascunși în spatele fortificațiilor. În plus, este posibil ca, pe cele două direcții pe care atacă – Kupiansk și Lîmansk - rușii să nu mai folosească excesiv infanteria descoperită, pe fondul întrebuințării de către ucraineni a muniției cu dispersie primite din partea SUA.

Cele mai recente analize indică faptul că rușii nu mai au capacitatea să înlocuiască tehnica pierdută pe front, iar războiul va fi câștigat, din punct de vedere economic, de o combinație între sistemele ieftine și cele de înaltă precizie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel