Igor Dodon: Patria noastră a fost ocupată de armatele germane și române

Tudor Curtifan / 24 ian 2020 / 19:44
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova
Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, a ieșit în spațiul public cu o nouă declarație cel puțin controversată.

Deși în ultimul timp declarațiile anti-românești ale lui Igor Dodon s-au mai temperat, președintele Republicii Moldova a transmis într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, în contextul participării la comemorarea victimelor Holocaustului care a avut loc la Ierusalim, că „Patria noastră”, în anii de război, „a fost ocupată de armatele germane și române”

„Țin să menționez că tragedia poporului evreiesc a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și române”, transmiste Dodon în mesajul său.

Declarațiile lui Dodon vin după nemulțumirile publice cu privire la faptul că Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a afirmat în cadrul unui discurs că ''Bucovina de Nord a fost ocupată de români''. Amintim că ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov a comentat declarația președintelui cu privire la "ocuparea" Bucovinei de Nord de către trupele Regatului României, precizând că a fost o eroare de traducere iar termenul folosit de Zelenski ar fi fost ”preluare”.

Redăm integral postarea președintelui Igor Dodon, mesajul său fiind transmis atât în limba română, cât și în limba rusă: 

 

CITEȘTE ȘI: România, prima reacție după ce Zelenski a spus că "Bucovina de Nord a fost ocupată de români"

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy