Igor Dodon este pe statul de plată al Rusiei - anchetă

Sursă foto: Igor Dodon Facebook
Sursă foto: Igor Dodon Facebook

Fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, după ce a fost înlăturat de la putere, a trecut la „întreținerea” oligarhilor din apropierea Kremlinului, potrivit anchetei RISE Moldova.

Jurnaliştii scriu că Dodon are acum propria sa organizaţie non-guvernamentală – Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă – unde are un salariu de zece ori mai mare decât cel prezidenţial.

Salariul total anual al fostului președinte al Moldovei pentru 2022 este de 1,6 milioane de lei. Împreună cu bonusul, primește 202.000 de lei pe lună (adică peste 10.000 de euro).

Banii pentru salariul lui Dodon vin din Rusia, potrivit anchetei.

Astfel, jurnaliştii RISE Moldova împreună cu Centrul de Dosare din Rusia au descoperit şase plăţi bancare din Federaţia Rusă în contul organizaţiei lui Dodon pentru aproape 5 milioane de lei ( circa 264.000 de dolari).

Aproape fiecare tranșă a fost acompaniată de declarații anti-occidentale sau pro-ruse ale fostului președinte al Moldovei și ale asociaților săi.

Banii provin de la organizația rusă Dilova Russia, care este finanțată de cetățeanul rus Igor Ceaika, fiul fostului procuror general și partener de afaceri al lui Dodon.

Potrivit constatărilor autorităților americane, Kremlinul și politicienii moldoveni afiliați folosesc „ companiile lui Chaika ca front pentru a pompa bani către partidele politice din Republica Moldova care cooperează cu aceasta”, iar „unele dintre aceste fonduri ilegale de campanie au fost destinate mită și fraudă electorală. [în Republica Moldova]".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel