Armata Israeliană l-a ucis pe unul dintre comandanţii Jihadului Islamic. Timp de 15 ani a planificat atacuri asupra Israelului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că l-au ucis pe unul dintre comandaţii grupării teroriste Jihadul Islamic Palestinian, Hussam Abu Harbeed, în urma unui raid aerian al Forţelor Aeriene Israeliene (IAF).

Cotidianul The Times of Israel precizează că, Abu Harbeed, era comandatul unei ’’filiale’’ a grupării teroriste Jihadul Islamic, din nordul Fâşiei Gaza. 

În ultimii 15 ani, Abu Harbeed, a gândit şi planificat mai multe atacuri asupra soldaților și cetăţenilor israelieni, spune IDF. El ar fi fost, de asemenea, direct responsabil pentru unul dintre atacurile cu racheta asupra Israelului, din această săptămână.

 

Gruparea teroristă Jihadul Islamic Palestinian s-a lăudat duminica cu cea mai nouă racheta din arsenalul său

 

DefenseRomania a precizat astăzi, citând ziarul Jerusalem Post, că organizația teroristă Jihadul Islamic Palestinian și-a prezentat duminică cea mai nouă rachetă botezată Al-Qassem, în numele lui Qassem Soleimani, fostul comandant al Forței Quds a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran (IRGC).


Conform Jerusalem Post care citează postul TV N12, organizația teroristă Jihadul Islamic Palestinian a prezentat în cadrul unui videoclip noua rachetă Al-Qassem, care a fost introdusă în serviciu în ”Sword of Jerusalem”.
Conform informațiilor din filmare racheta Al-Qassem ar avea o încărcătură de 400 de kilograme de TNT.

 

3.150 de rachete au fost lansate din Gaza asupra Israelului

 

Armata israeliană a transmis luni că, la o săptămână de la începerea bombardamentelor, militanţii palestinieni au lansat aproximativ 3.150 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel, relatează DPA.

Aproximativ 460 de rachete nu au trecut graniţa şi s-a prăbuşit pe teritoriul Fâşiei Gaza, a adăugat armata.

Sistemul israelian de apărare antirachetă 'Iron Dome' a avut un procent de interceptare de circa 90%, au mai precizat forţele armate.

Comparativ, în timpul războiului de 51 de zile din Gaza din 2014 au fost lansate spre Israel 4.481 de rachete.

DPA notează că luni dimineaţă nu existau încă date despre numărul de atacuri ale Israelului asupra Fâşiei Gaza.

Militanţii palestinieni din Fâşia Gaza au început să lanseze rachete asupra Israelului în urmă cu o săptămână, în seara zilei de 10 mai.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel