Generalul Ben Hodges: Atacurile asupra Crimeei îi privează pe ruși de un teritoriu crucial pentru continuarea războiului

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Două avione MiG-31 și un Su-27 au fost complet distruse, iar un MiG-29 a fost avariat, la baza aeriană Belbek a Forțelor Aeriene Ruse din Crimeea ocupată. Un depozit de combustibil din apropierea pistei principale a bazei aeriene a fost, de asemenea, dist
Două avione MiG-31 și un Su-27 au fost complet distruse, iar un MiG-29 a fost avariat, la baza aeriană Belbek a Forțelor Aeriene Ruse din Crimeea ocupată. Un depozit de combustibil din apropierea pistei principale a bazei aeriene a fost, de asemenea, distrus. Sursa foto: Maxar Technologies.

Ucraina continuă să lovească obiective militare rusești din Crimeea. Armata ucraineană a raportat distrugerea unei nave rusești de tip vânător de mine, în noaptea de 19 mai. "Forțele Armate ale Ucrainei au distrus vânătorul de mine Kovrovets din cadrul proiectului 266-M al Flotei rusești din Marea Neagră", a raportat Marina ucraineană.

Iar atacurile din data de 14 mai asupra aerodromului Belbek din Crimeea ocupată ar fi distrus elemente ale bateriei de apărare antiaeriană SA-21, inclusiv radarele și lansatoarele, a scris Serviciul de informații britanic în raportul său din 18 mai. Raportul citează, de asemenea, rapoarte privind distrugerea a două aeronave MiG-31BM.

Aceasta este a patra oară într-o lună când apărarea aeriană rusă din Crimeea a fost lovită, iar acest lucru a afectat semnificativ capacitatea Rusiei de a apăra spațiul aerian de deasupra Crimeei, au declarat serviciile secrete britanice.

Știam deja că rușii pierduseră elemente ale unui sistem de apărare aeriană S-300 sau S-400 în urma atacurilor ucrainene asupra Belbek, inclusiv ceea ce părea a fi un sistem radar 92N6 "Grave Stone". Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu pare să fie ușor de identificat în imaginile de la Maxar.

După cum a remarcat anterior The War Zone, atacurile de săptămâna aceasta asupra bazei Belbek par să fi fost opera, cel puțin în mare parte, a rachetelor balistice cu rază mai lungă de acțiune furnizate de SUA, Army Tactical Missile System (ATACMS), care au fost livrate în secret forțelor ucrainene doar la începutul acestui an. Baza aeriană rusă din Crimeea, care este deosebit de bine poziționată pentru a ajuta la asigurarea apărării aeriene a bazei navale de la Sevastopol, aflată chiar la sud, nu era la îndemâna rachetelor ATACMS mai vechi, cu rază mai scurtă de acțiune, pe care Ucraina le primise anterior.

Având în vedere succesul aparent al atacurilor asupra Belbek de săptămâna trecută, nu ar fi surprinzător ca forțele ucrainene să continue să țintească baza, inclusiv cu ATACMS.

Cel mai probabil, Rusia va fi nevoită să își disperseze activele aviatice pentru a evita să piardă mai multe avioane și să mărească distanța zborurilor, ceea ce va necesita mai multe lucrări de reparații, se arată în raport.

Atacurile Ucrainei îi privează pe ruși de un teritoriu crucial pentru război și fac Crimeea inutilizabilă pentru forțele rusești. Iată cum a comentat generalul Ben Hodges, fostul comandant al armatei americane în Europa, rapoartele privind noile atacuri efectuate asupra Crimeei.

,,Ucraina a făcut Crimeea neîncăpătoare pentru forțele rusești, împiedicând Rusia să folosească acest teritoriu esențial pentru război. Rușii nu au unde să își ascundă cartierul general, logistică, avioanele, facilitățile navale în această peninsulă care are aceeași mărime ca și Massachusetts'', a precizat generalul Ben Hodges.

Ucraina a distrus sau a avariat o treime din navele Flotei rusești din Marea Neagră, a anunțat anterior Marina ucraineană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel