Heiko Maas:Canada şi Germania ar trebui să îşi unească forţele pentru a-l contracara pe Donald Trump

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul de Externe german, Heiko Maas
Ministrul de Externe german, Heiko Maas

Şeful diplomaţiei germane consideră că Germania şi Canada ar trebui să îşi unească forţele ca parte a unei "alianţe multilaterale" pentru a contracara forţe disruptive precum preşedintele american Donald Trump, Rusia şi Arabia Saudită, a declarat luni ministrul germane de externe, Heiko Maas, potrivit dpa.

Maas, membru al Partidului Social Democrat de centru-stânga, a spus, în cadrul unui eveniment la Berlin, că ţări precum Canada şi Germania trebuie să adopte o ordine mondială alternativă ,,atunci când valorile şi interesele noastre riscă să fie ignorate de Washington".

Vorbind la acelaşi eveniment, şefa diplomaţiei canadiene, Chrystia Freeland, a spus că ,,regimurile autoritare încearcă activ să ne submineze". ,,Adevărul este că autoritarismul avansează şi este timpul ca democraţiile liberale să lupte înapoi", a afirmat şefa diplomaţiei canadiene.

Germania şi Canada au interesul în a întreţine relaţii strânse cu Washingtonul în privinţa economiei, politicii şi apărării. Cele două ţări încearcă să găsească un răspuns la strategia 'America pe primul loc' promovată de Trump, care a inclus poziţii dure privind comerţul şi NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel