Hamas se clatină serios, Israelul lovește de pe mare și din aer în coordonare cu trupele din Gaza. Un înalt comandant al Hamas, eliminat în sudul Fâșiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Intervenția Israelului în Fâșia Gaza pentru eliminarea Hamas. Foto: IDF
Intervenția Israelului în Fâșia Gaza pentru eliminarea Hamas. Foto: IDF

Războiul pentru distrugerea completă a infrastructurii militare și pentru demantelarea rețelei teroriste Hamas continuă. Israelul lovește în Gaza atât de pe mare cât și din aer, cu ajutorul aviației militare. În ultimele 24 de ore un înalt comandat al Hamas a fost eliminat în sudul Fâșiei.

În timp ce cabinetul de război al Israelului urmează să discute o propunere din partea Egiptului de a se pune capăt războiului din Gaza, IDF (forțele de apărare israeliene) continuă lupta până la înfrângerea completă a Hamas, ca urmare a atrocităților fără precedent după Holocaust care au avut loc pe 7 octombrie.

IDF și-a extins operațiunile terestre în sudul Fâșiei Gaza, unde există informații că s-ar ascunde Yahya Sinwar, liderul Hamas. 

Potrivit IDF și a rapoartelor oferite zilnic de către cei de la Israel Europe Press Association (EIPA) și consultate de DefenseRomania, forțele terestre, aeriene și navale desfășoară operațiuni comune pentru eliminarea completă a Hamas în Fâșia Gaza.

Forțele Navale ale IDF au lovit în ultimele 24 de ore o serie de ținte și celule teroriste ale Hamas, inclusiv în clădiri aflate în arpopierea forțelor terestre aflate în Fâșie.

Potrivit surselor citate în ultimele 24 de ore, un avion de luptă al Israelului, în coordonare directă cu trupele de la sol, a lovit în sudul Gazei, în zona orașului Khan Yunis, unde a reușit să elimine cu succes un înalt comandant al Hamas. Ulterior, avionul de luptă a identificat și a neutralizat tot în regiune o serie de combatanți Hamas puternic înarmați.

IDF nu precizează numele comandantului Hamas ucis, dar nici despre ce tip de avion de luptă a fost implicat în eliminarea acestuia. Cel mai probabil vorbim de un F-16.

 

Hamas se clatină serios, IDF lovește cu o forță fără precedent în Gaza

 

2. Intervenți... (idf-israel-lupte-gaza_18803400.jpeg)

Intervenția Israelului în Fâșia Gaza pentru eliminarea Hamas. Foto: IDF

Trupele terestre, aeriene și navale ale IDF desfășoară lupte comune împotriva organizației teroriste Hamas în Fâșia Gaza

Totodată, forțele terestre ale IDF din Gaza au localizat în aceste zile o cantitate mare de arme și muniție ale Hamas, continuând operațiunile de distrugere a infrastructurii Hamas în Gaza, inclusiv vasta rețea de tuneluri.

Pe 7 octombrie au murit peste 1.200 de israelieni, peste 900 de civili, femei, copii, bătrâni, masacrați, împușcați fără milă, unii decapitați, de comandouri Hamas, după ce peste 3.000 de teroriști înarmați până în dinți s-au infiltrat în teritoriile israeliene, într-o acțiune fără precedent. 

7 octombrie a fost fără precedent după Holocaust.

În pofida numeroaselor temeri și amenințări privind regionalizarea războiului, descurajarea Israelului, a SUA și a aliaților a funcționat, niciun actor statal sau non-statal nu a intervenit după 7 octombrie și intrarea Israelului în Gaza, prin deschiderea unui alt front.

În momentul actual, potrivit experților israelieni, Hamas se clatină serios, organizația teroristă fiind înghesuită în Gaza și lovită cu o forță fără precedent de către Israel. În ciuda acestui fapt, Hamas dispune de o vastă infrastructură militară, în primul rând tuneluri, dar și un număr uriaș de armament.

Pe 10 decembrie premierul israelian Benjamin Netanyahu a estimat că operațiunile până la atingerea obiectivului de distrugere a Hamas ar mai putea dura două luni.

CITEȘTE ȘI: Israelul a încercuit în Gaza casa lui Yahya Sinwar, liderul Hamas. David Maxim: Nu ar trebui să doarmă cu ochii închiși nici liderii din Qatar sau Turcia. Dar nu îi va ajuta nici asta

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel