Israelul a încercuit în Gaza casa lui Yahya Sinwar, liderul Hamas. David Maxim: Nu ar trebui să doarmă cu ochii închiși nici liderii din Qatar sau Turcia. Dar nu îi va ajuta nici asta

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: IDF
Foto: IDF

Se strânge lanțul pentru liderii Hamas responsabili la nivel decizional de atrocitățile fără precedent comise de comandourile teroriste ale Hamas în teritoriile israeliene pe 7 octombrie 2023.

Potrivit rapoartelor oferite zilnic de către cei de la Israel Europe Press Association (EIPA) și potrivit presei din Israel, forțele de apărare israeliene (IDF) au încercuit azi casa lui Yahya Sinwar, cel mai important lider al aripii politice a Hamas, aflat în Fâșia Gaza, considerat principalul vinovat la nivel decizional de masacrul din 7 octombrie.

Casa acestuia se află în orașul Khan Younis din Gaza. Nu există însă niciun indiciu că Yahya Sinwar se află la locația respectivă, acesta deținând mai multe case în Gaza. După 7 octombrie Yahya Sinwar a dispărut complet existând diferite scenarii cu privire la faptul că acesta se ascunde în vasta rețea de tuneluri de sub Gaza. 

Încă din 7 octombrie IDF a anunțat că „Yahya Sinwar este deja un om mort”, doar că nu o știe încă. 

Cert e că după cele petrecute pe 7 octombrie 2023, imaginile cu masacrele comise de Hamas și cruzimea acestora fiind greu de privit chiar și de cei care au mai văzut lucruri abominabile, nimeni din cei responsabili nu va scăpa. Hamas a anticipat forța fără precedent cu care va răspunde IDF după 7 octombrie, dar a eșuat în planul său de a atrage în conflict și alți actori statali și non-statali odată cu intrarea iminentă a Israelului în Fâșia Gaza.

 

Nimeni nu va scăpa. David Maxim: Nici liderii Hamas din Qatar și Turcia nu ar trebui să doarmă cu ochii închiși. Dar nici măcar acest lucru nu îi va ajuta

 

2. Foto: IDF ... (israel-idf_03832800.jpg)

Foto: IDF 

Cu siguranță după război vor cădea multe capete în Israel. Amploarea masacrului, eșecul serviciilor din Israel de a anticipa un asemenea atac în teritoriile israeliene, lipsa de capacitate a IDF de a interveni rapid, cauzele politice care au dus la 7 octombrie, toate vor face obiectul unor anchete majore.

Concomitent serviciile israeliene au primit „undă verde” să înceapă vânătoare liderilor Hamas. Oriunde aceștia s-ar afla. 

Informații despre directivele privind liderii Hamas, atât din Gaza cât și din afara Israelului, au apărut atât în presa internațională, dar și în cea din Israel.

David Maxim, fost operator al FOS israelian, în cadrul unui interviu acordat DefenseRomania în podcastul Obiectiv EuroAtlantic, e convins că Mossad-ul (serviciul de informații externe), Shin Bet (serviciul de informații interne) și AMAN-ul (serviciul de informații militare), lucrează coordonat pentru eliminarea tuturor liderilor Hamas. În opinia fostului luptător al forțelor speciale israeliene niciunul din liderii Hamas nu ar trebui să doarmă cu ochii închiși. Însă nici acest lucru nu îi va ajuta.

„Vă pot spune cu certitudine că nicăieri în lume cei care au participat la sâmbăta neagră sau au organizat masacrul din 7 octombrie nu vor scăpa. Nu o vor face, indiferent unde s-ar afla în lumea asta. Sigur, când ai pe cineva ca Mohammed Deif (n.r. - lider Hamas din Gaza) care nu are o mână, un picior și un ochi, despre care e mai ușor să spui ce are nu ce nu are, nu vrei să-l faci martir. El ar fi să spunem o țintă de palmares. Dar Yahya Sinwar e cu totul și cu totul altceva. Și toți cei de la el în jos nu ar trebui să doarmă cu ochii închiși. Dar și dacă vor dormi cu ochii deschiși nu îi va ajuta”, preciza David Maxim, în podcastul Obiectiv EuroAtlantic difuzat luna trecută. 

Precizăm că până în prezent IDF nu a oferit o informație oficială cu privire la locația lui Yahya Sinwar, în pofida faptului că domiciliul acestuia din Gaza fost azi încercuit.

Urmărește integral ediția Obiectiv EuroAtlantic în care David Maxim, fost luptător al forțelor speciale israeliene, analizează intervenția IDF în Gaza

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel