Hamas a încercat să spioneze soldații israelieni folosind aplicații de dating

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata israeliană a anunțat marți că a pus capăt eforturilor Hamas, grupul fundamentalist palestinian care guvernează Fâșia Gaza, de a spiona soldații israelieni prin accesul la telefoanele mobile ale acestora

Hackerii grupului palestinian Hamas au încercat să păcălească soldații israelieni, făcându-i să descarce software-uri de spionaj deghizate sub forma unei aplicație de fotbal a Cupei Mondiale, au declarat oficialii serviciilor secrete militare israeliene.

Gruparea Hamas a  reușit să se hărțuie telefoanele a sute de soldați israelieni folosind aplicații de dating care adunat informații sensibile despre armată și despre unele baze militare israeliene aflate în imediata apropiere a Fâşiei Gaza, potrivit haaretz.

Aplicațiile au permis ca software-ul rău intenționat, controlat de Hamas, să fie plantat în smartphone-uri cu sisteme de operare Android, permițând militanților gurpării să acceseze imagini, numere de telefon și adrese de e-mail ale soldaților aflaţi în apropiere de granița lor. Software-ul rău intenționat chiar a permis hackeriilor palestinieni să controleze de la distanță camerele și microfoanele telefoanelor .

În mai multe cazuri, Hamas a reușit să filmeze ceea ce se întâmpla în bazele forțelor armate ale Israelului, fără ca soldații să fie conștienți de faptul că telefoanele lor au fost virusate.

Începând din ianuarie 2018, departamentul de securitate informaționlă al armatei a primit plângeri din partea soldaților și comandanților despre încercările unor persoane suspecte care fac recomandând, pe rețelele sociale, soldaților să descarce aplicații din Magazinul Google Play. Soldații care au descărcat aplicații au dat hackerilor grupului palestinian Hamas, imediat  acces la toate informațiile de pe telefonul lor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel