Ucraina a aprobat planul de acțiune al strategiei de eliberarea a Crimeei anexate de Rusia

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Pe 29 septembrie, Cabinetul de miniștri al Ucrainei (guvernul) a aprobat planul de acțiune pentru punerea în aplicare a “Strategiei pentru dezocuparea și reintegrarea teritoriului ocupat temporar din Crimeea”.

Planul de acțiune pentru implementarea strategiei a fost publicat pe site-ul guvernului ucrainean și conține 158 de puncte, dintre care ultimul prevede organizarea alegerilor locale după „dezocuparea peninsulei”.

După cum se menționează în nota explicativă a documentului, scopul planului constă în „crearea condițiilor pentru dezocuparea și reintegrarea în condiții de siguranță a teritoriului ocupat temporar din Republica Autonomă Crimeea și Sevastopol, neutralizarea amenințărilor la adresa securității naționale și internaționale, precum și asigurarea drepturilor omului și libertăților fundamentale".

Documentul prevede monitorizarea și documentarea sistematică a încălcării drepturilor și libertăților omului în Crimeea, de către Federația Rusă, precum și semnalarea modificărilor aduse compoziției demografice a populației.

În plus, este prevăzută crearea unui Centru național ucrainean pentru dezvoltarea păcii, destinat colectării dovezilor privind actele de „ocupație și agresiune armată” săvârșite de Federația Rusă și menținerii unei evidențe exacte a pierderilor cauzate statului, persoanelor fizice și juridice ca urmare a agresiunii rusești.

Documentul a fost prezentat guvernului chiar de către premierul Denis Șmihal.

 

Rusia acuză Ucraina de „disperarea, agresivitate și megalomanie” după adoptarea strategiei de recuperare a Crimeei ocupate ilegal

 

„Atragem cei mai buni experți și analiști din întreaga lume către această problemă, lucrăm, de asemenea, cu partenerii noștri și în cadrul organizațiilor internaționale, astfel încât subiectul Crimeei să fie în permanență pe agenda mondială”, a declarat șeful guvernului ucrainean.

Pe de altă parte, Alexander Molokhov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale al misiunii permanente din Crimeea, care funcționează sub coordonarea directă a președintelui rus Vladimir Putin, a declarat pentru RIA Novosti că strategia ucraineană de dezocupare a peninsulei este dictată de dorința Kievului de a face rău cu orice preț crimeenilor.

„Planul de implementare a strategiei pentru dezocuparea Crimeei, aprobat de guvernul ucrainean, demonstrează sindromul maniacal al autorităților ucrainene, care este însoțit de disperare, comportament agresiv, megalomanie și proiecția delirului în viață”, a declarat Molokhov.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel