Noi sisteme IRIS-T și radare contra-baterie: Guvernul Scholz consolidează apărarea anti-aeriană a Ucrainei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem de apărare aeriană IRIS-T SLM, aflat deja în Ucraina. Sursa Foto: Forțele Armate ale Ucrainei.
Sistem de apărare aeriană IRIS-T SLM, aflat deja în Ucraina. Sursa Foto: Forțele Armate ale Ucrainei.

Ucraina a anunțat joi că a primit noi sisteme antiaeriene IRIS-T din Germania, menită să consolideze apărarea antiaeriană în fața creșterii numărului atacurilor rusești cu rachete.

„Multe mulțumiri partenerilor noștri pentru IRIS-T. Cerul nostru va fi mai protejat”, a declarat Andrii Yermak , șeful biroului prezidențial al Ucrainei, într-o postare pe rețelele de socializare.

Germania a confirmat joi că a furnizat două sisteme antiaeriene IRIS-T Ucrainei, care a cerut în repetate rânduri aliaților săi occidentali sprijin militar.

Noul pachet de ajutor militar a inclus aproximativ 5.000 de obuze de 155 mm și 10 radare contra-baterie portabile Ground Observer 12, de la Thales.

Mesajul guvernului german subliniază că, doar în acest an, Ucraina a primit ajutor militar din partea Germaniei în valoare totală de 5,4 miliarde de euro.

Germania va cumpăra șase sisteme de apărare aeriană IRIS-T. Astfel, în iunie, o sursă din Bundeswehr a declarat că Germania intenționează să achiziționeze șase sisteme de apărare aeriană IRIS-T pentru forțele sale aeriene pentru aproximativ 900 de milioane de euro.

Sistem IRIS-T

În același timp, Berlinul a cumpărat pentru Ucraina două unități IRIS-T fabricate de Diehl și s-a angajat să le trimită la Kiev.

IRIS-T SLS - sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune. Raza de zbor a sistemului antirachetă este de 12 km, cu o altitudine de până la 8 km.

 

Sistemele antiaeriene - un succes în Ucraina

 

Ucraina și-a consolidat sistemele de apărare aeriană cu ajutorul occidental după ce a fost lovită de valuri de rachete de croazieră rusești și de drone de atac în primele etape ale invaziei Moscovei .

Acum sunt mai puține lovituri de succes asupra capitalei Kiev, dar Moscova a organizat atacuri aeriene din ce în ce mai mari asupra orașelor din sudul și vestul țării.

Marți, rachetele rusești au ucis trei persoane în orașul ucrainean Luțk din vest, în timp ce mai multe rachete au fost doborâte deasupra orașului Lviv.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel