Turelele blindatelor Piranha 5 ale Armatei române, „made in Romania” la Bacău. Contractul se întinde pe 3 ani

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Trasportor blindat Piranha 5, aflat în dotarea Armatei române. Foto: DefenseRomania
Trasportor blindat Piranha 5, aflat în dotarea Armatei române. Foto: DefenseRomania

Elbit Systems a anunțat că i-a fost atribuit un nou contract, în valoare de 120 de milioane de dolari, pentru furnizarea de turele pentru transportoarele Piranha 5 ale Armatei României. Acestea vor fi produse la Bacău, la subsidiara sal Elmet International Bacău.

Astfel, gigantul israelian Elbit a anunţat, astăzi, că subsidiara sa din România - Elmet International Bacău - a primit un nou contract în valoare de 120 de milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems pentru a furniza turele pentru transportoarele Piranha V ale Armatei României, informează un comunicat de presă.

În urma contractului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, mitraliere RCWS de mare precizie, de 12,7 mm și sistemele computerizate de mortier SPEAR (de 120 mm), toate complet integrate la bordul transportoarelor Piranha 5.

Lucrările vor fi făcute în România pe parcursul a trei ani.

Tot astăzi, concernul israelian a anunţat şi alte două contracte, în valoare totală de 252 de milioane de dolari, în baza cărora va furniza unei ţări europene membre NATO lansatoare de rachete şi tunuri autopropulsate de 155 de mm.

Amintim că în urmă cu aproape trei săptămâni, Ministerul Apărării din România a anunțat oficial suplimentarea programului Piranha 5 cu încă 150 de blindate. Informația a fost anunțată încă de la finalul anului 2022 de către DefenseRomania, dar nu era încă oficială.

 

Programul Piranha 5 - înzestrarea Armatei române cu blindate de ultimă generație, cu implicarea industriei

Foto: Trageri reale realizate de Armata română, cu blindate Piranha 5, sursă foto: MApN

Contractul mai sus menționat, privind încă 150 de Piranha 5, suplimentează primele 227 de transportoare care vor înzestra două batalioane din cadrul Brigăzii 2 Infanterie.

Înzestrarea forțelor armate române cu transportoare blindate Piranha V (5):

Piranha V vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

România a demarat programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' în urma căruia marele câștigător a fost Piranha V, a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

CITEȘTE ȘI: Noile variante de Piranha V pentru România (Video). Piranha inclusiv cu mortier Cardom Spear de 120 mm urmează să intre în dotarea Armatei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel