Grupul de luptă condus de portavionul USS Dwight D. Eisenhower s-a întors la bază după șapte luni de misiune

Eduard Pascu / 10 aug 2020 / 11:17

Grupul de luptă condus de portavionul USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) s-a întors acasă la Baza Navală Norfolk, pe 9 august, după șapte luni de misiune în zona de operații a Flotelor a 5-a și a 6-a.

Navele din cadrul grupului de luptă care s-au întors la bază includ portavionul din clasa Nimitz, USS Dwight D. Eisenhower (IKE) (CVN 69) și crucișatorul cu rachete ghidate din clasa Ticonderoga, USS San Jacinto (CG 56). La misiune au participat peste 1.800 de piloți din nouă escadrile. Aceștia s-au întors pe 6-7 august la bazele lor din: Oceana, Norfolk, Whidbey Island, Washington și Jacksonville.

Crucișătorul cu rachete ghidate din clasa Ticonderoga, USS Golful Vella (CG 72), distrugătoarele de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS James E. Williams (DDG 95) și USS Truxtun (DDG 103) sunt programate să revină azi la Norfolk, iar USS Stout (DDG 55) rămâne în desfășurare și va reveni la Norfolk la o dată viitoare.

Grupul de luptă a plecat în misiune pe 17 ianuarie, pentru Composite Training Unit Exercise (COMPTUEX), se arată în comunicatul US Navy.

Pe măsură ce pandemia COVID-19 s-a răspândit pe tot globul, grupul de luptă IKECSG a continuat operațiunile pentru a menține stabilitatea, securitatea maritimă și pentru a apărarea intereselor americane, aliate și partenere.

Citește și: SUA și India, demonstrație de forță. Un grup de luptă condus de portavionul USS Nimitz se află în Oceanul Indian

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy