Grupul Bilderberg se va reuni în Elveția. Pompeo participă la întrevedere

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Grupul Bilderberg se va reuni începând de joi în oraşul elveţian Montreux.

Printre participanţi se află în acest an ministrul elvețian de finanțe Ueli Maurer, ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, lidera creștin-democraților din Germania,  Annegret Kramp-Karrenbauer, dar și Tidjane Thiam, directorul executiv al Crédit-Suisse. 

Potrivit cotidianului elvețian Tages Anzeiger, secretarul de stat american Mike Pompeo va fi, de asemenea, printre participanți. Asta cu toate că Pompeo nu se află pe lista oficială a site-ului Bildberg.

Sursa citată precizează că Pompeo urmează să aibă o întrevedere Ueli Maurer, ministrul elvețial de finanțe. Cei doi vor purta o discuție despre situația din Iran, unde Elveția reprezintă interesele Statelor Unite. Totuși, Ministerul de Finanțe din Elveția nu a confirmat întrevederea.

 

Temele întâlnirii Grupului Bildenberg

 

"Cea de a 67-a reuniune Bilderberg se va desfăşura între 30 mai şi 2 iunie 2019 la Montreux, Elveţia. 130 de participanţi din 23 de ţări şi-au confirmat participarea", au anunţat organizatorii într-un comunicat.

Regele Olandei Willem-Alexander va fi şi el prezent la această reuniune. Dintre şefii de companii vor fi prezenţi PDG-ul grupului francez Total, Patrick Pouyanné, şi managerul Credit Suisse, Tidjane Thiam.

Programul reuniunii este constituit din 11 teme, printre care stabilitatea mondială, viitorul Europei şi Brexitul, schimbările climatice, ameninţările cibernetice, China, Rusia, viitorul capitalismului, precum şi etica şi inteligenţa artificială.

În jur de două treimi dintre participanţi provin din Europa şi restul din America de Nord. Întrevederile Grupului Bildenberg au dat naștere la numeroase teorii ale conspirațiilor care susțineau că Bildenberg acționează ca un guvern mondial secret.

Prima reuniune a avut loc în 1954 în Olanda, la hotelul Bilderberg din Oosterbeek, al cărui nume l-a păstrat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel