Grupare teroristă aparţinând serviciilor speciale ruseşti, destructurată de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) a reuşit să blocheze activitatea unei grupări teroriste aparţinând serviciilor speciale rusești și, totodată, să îi reţină pe membrii acesteia, relatează Rador.

 
 

Serviciul de Securotate la Ucrainei (SBU) a reținut șapte persoane, membri ai unui grup terorist și de sabotaj, trimis de serviciile speciale din Rusia și o a opta persoană care a colaborat cu teroriștii pe teritoriul Ucrainei, a anunțat șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Hrițak (Grițak), la o conferinta de presa sustinuta pe 17 aprilie, la Kiev, potrivit UNIAN.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei a stopat pe teritoriul statului nostru activitatea unui grup de sabotaj și de recunoaștere a serviciilor speciale ruse, alcătuit din 7 persoane, toate fiind reținute și arestate", a spus Hrițak.

,,Anunț oficial că SBU a blocat activitățile pe teritoriul statului nostru a unei grupări teroriste cu misiuni de sabotaj și spionaj aparţinând serviciilor speciale din Rusia. Toţi cei şapte membri ai acestei grupări au fost reţinuţi și arestați. În această dimineață (miercuri, n.red), am finalizat o nouă etapă a acestei operațiuni și am reținut încă o persoană care a contribuit la activitățile acestui grup terorist pe teritoriul statului nostru" - a precizat Vasil Hriţak, şeful Serviciului ucrainean de Securitate.

(w670)

Potrivit acestuia, de la începutul anului 2017, mai multe aşa-numite grupări autonome având misiuni teroriste şi de sabotaj au fost trimise în Ucrainei din Rusia și din autoproclamata republică populară Doneţk.

,,Aceste grupări au fost trimise de serviciul de informaţii al armatei ruse, pentru a comite asasinate politice şi pentru a lichida ofițeri ai serviciilor speciale ucrainene" - a adăugat șeful SBU.

„Astfel, una din aceste grupari a comis pe 27 iunie 2017 un act terorist în urma caruia a fost ucis generalul serviciului secret militar Maxim Șapoval. Dupa un scenariu similar, la 4 aprilie 2019, în timpul plasarii unui dispozitiv exploziv sub masina unui alt ofițer militar ucrainean, a fost grav ranit liderul gruparii teroriste din Rusia”, a adăugat Hrițak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel