Grușko: Intensificarea prezenței militare NATO afectează securitatea în regiune

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Nave militare NATO navigând în Marea Neagră
Nave militare NATO navigând în Marea Neagră

Viceministrul rus de externe, Aleksandr Gruşko, consideră că intensificarea prezenţei şi activităţilor militare NATO în Marea Neagră şi în Marea Baltică slăbesc securitatea în aceste regiuni. 

El a precizat că răspunderea pentru securitatea şi stabilitatea la Marea Neagră trebuie să o poarte ţările riverane, care au pentru aceasta instrumentele necesare.

Reporter: Alexandru Beleavski – Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a reiterat săptămâna aceasta propunerea Moscovei ca președinții Rusiei și Statelor Unite să semneze o declarație comună în care să afirme la cel mai înalt nivel că războiul nuclear nu poate fi câștigat și prin urmare este inacceptabil și nu poate fi admis, precizând că Rusia a transmis Statelor Unite o asemenea propunere.

Vorbind la Moscova la Forumul „Prelegerile Primakov", Lavrov a reamintit că liderii URSS şi Statelor Unite au semnat, la vremea lor, două asemenea declarații, șeful diplomației ruse subliniind că noua variantă a doctrinei militare americane coboară considerabil pragul de folosire a armamentului nuclear.

 

Rușii susțin că prezența militară NATO afectează securitatea în regiune

 

Serghei Lavrov a menționat, de asemenea, că Rusia a transmis Statelor Unite propunerile sale privind întregul spectru al problematicii stabilității strategice, dar nu a primit până în prezent niciun răspuns. Vorbind la același forum, viceministrul rus de externe Aleksandr Grușko a declarat că actuala creștere a prezenței și a activităților militare ale NATO în regiunile Mării Negre şi Mării Baltice slăbeşte în realitate securitatea acestor regiunim informează Rador.

În opinia sa, răspunderea principală în menținerea securității și stabilității la Marea Neagră trebuie să revină țărilor riverane care, a afirmat înaltul diplomat rus, dispun în acest scop de toate instrumentele necesare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel