Criza iraniană din Golf. Germania refuză Statele Unite

Tudor Curtifan / 31 iul 2019 / 10:08

Vicecancelarul german Olaf Scholz, care este de asemenea și ministru de Finanțe, a declarat miercuri că este foarte sceptic în privința cererii Statelor Unite privind de a se alătura misiunii militare pentru Strâmtoarea Ormuz, relatează site-ul agenției Reuters.

Scholz a declarat pentru ZDF că evitarea escaladării tensiunilor în regiune este importantă, iar o astfel de misiune prezintă riscul de a duce la intensificarea conflictului, informează Mediafax. "Nu consider că este o idee bună", a adăugat acesta.

Ambasada Statelor Unite la Berlina a informat marți că Statele Unite au cerut în mod formal Germaniei să se alăture Franței și Marii Britanii într-o misiune de securitate în Strâmtoarea Ormuz, pentru a combate agresiunile iraniene.

Sechestrarea de către Iran a petrolierului britanic Stena Impero şi a unei alte nave MT Riah, sub pavilion panamez, în strâmtoarea Ormuz - o rută de transport maritim strategică între Iran şi Oman - a determinat Marea Britanie să propună trimiterea în regiune a unei misiuni de securitate maritimă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy