Criza iraniană din Golf. Germania refuză Statele Unite

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Vicecancelarul german Olaf Scholz, care este de asemenea și ministru de Finanțe, a declarat miercuri că este foarte sceptic în privința cererii Statelor Unite privind de a se alătura misiunii militare pentru Strâmtoarea Ormuz, relatează site-ul agenției Reuters.

Scholz a declarat pentru ZDF că evitarea escaladării tensiunilor în regiune este importantă, iar o astfel de misiune prezintă riscul de a duce la intensificarea conflictului, informează Mediafax. "Nu consider că este o idee bună", a adăugat acesta.

Ambasada Statelor Unite la Berlina a informat marți că Statele Unite au cerut în mod formal Germaniei să se alăture Franței și Marii Britanii într-o misiune de securitate în Strâmtoarea Ormuz, pentru a combate agresiunile iraniene.

Sechestrarea de către Iran a petrolierului britanic Stena Impero şi a unei alte nave MT Riah, sub pavilion panamez, în strâmtoarea Ormuz - o rută de transport maritim strategică între Iran şi Oman - a determinat Marea Britanie să propună trimiterea în regiune a unei misiuni de securitate maritimă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel