Germania trimite în România patru avioane Eurofighter pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană a NATO

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania va desfăşura patru avioane de luptă Eurofighter în România pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană a NATO de la sfârşitul lui noiembrie, a declarat o sursă din domeniul securităţii, la câteva săptămâni după atacurile ruse asupra unor porturi ucrainene de la Dunăre, relatează Reuters.

Atacurile, produse la doar câteva sute de metri de frontiera cu România, şi fragmentele de drone descoperite în România au sporit riscurile de securitate pentru alianţa militară, ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă.

În septembrie, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a numit loviturile ruse din apropierea frontierei Ucrainei cu România drept "destabilizatoare", deşi nu au existat indicii că Rusia intenţiona să lovească un stat membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Sursa de securitate citată de Reuters a spus că primul lot din cei până la 80 de militari germani care vor fi găzduiţi la o bază militară din apropiere de Constanţa va pleca spre România joi.

Potrivit DPA, care citează tot o sursă din domeniul securităţii, această desfăşurare a avioanelor Eurofighter are loc la solicitarea României.

Forţele aeriene germane au susţinut misiunea de poliţie aeriană a NATO din România şi în trecut. Alianţa Nord-Atlantică şi-a întărit prezenţa militară de-a lungul flancului estic după invazia Rusiei în Ucraina din 2022. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel