Luftwaffe trimite în România aeronave Eurofighter Typhoon

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Eurofighter, deasupra Bucureștiului / Forțele Aeriene italiene în Romania
Eurofighter, deasupra Bucureștiului / Forțele Aeriene italiene în Romania

Forţele aeriene germane vor lua parte din nou la apărarea flancului de est al NATO la sfârşitul acestui an, informează vineri dpa.

Piloţi germani, împreună cu colegi din Spania, urmează să monitorizeze spaţiul aerian de deasupra statelor membre ale NATO Estonia, Letonia şi Lituania, care au graniţă cu Rusia.

Forțele Aeriene ale Germaniei - Luftwaffe -  vor desfăşura două aparate Eurofighter în cele trei republici baltice. NATO protejează spaţiul aerian baltic din 2004 deoarece Estonia, Letonia şi Lituania nu dispun de propriile avioane de luptă, aminteşte dpa.

Trei avioane Eurofighter (Update: pe 22 noiembrie 2023, au ajuns în România 4 aeronave Eurofighter Typhoon, deservite de un detașament format din 150 de militari) urmează de asemenea să fie staţionate în România la sfârşitul lui noiembrie, în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită sub comandă NATO în zona de sud.

În paralel, Luftwaffe va continua să contribuie la apărarea spaţiului aerian slovac în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat de presă. Forţele armate germane au preluat această misiune în septembrie.



Anul viitor, forţele aeriene germane vor reveni în statele baltice în perioada martie-noiembrie



Întrucât baza aeriană Ämari din Estonia se află în renovare, misiunea de poliţie aeriană a NATO din zona baltică urmează să-şi instaleze cartierul general, în premieră, în Letonia. Primele forţe vor fi desfăşurate probabil la baza Lielvarde din Letonia de la jumătatea lunii ianuarie, pentru pregătirea misiunii.

În plus, a mai făcut cunoscut Luftwaffe, la baza Ämari va fi staţionată o facilitate radar, în perioada martie-iulie 2024, iar la centrul de supraveghere aeriană din Karmelava, în Lituania, va fi desfăşurat personal de instruire.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel