Germania: Serviciul de informaţii interne va spori măsurile împotriva extremismului de dreapta

S.I. Catalin |
Data publicării:
noul şef al Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), Thomas Haldenwang
noul şef al Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), Thomas Haldenwang

Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV), serviciul de informaţii interne al Germaniei, va spori măsurile împotriva extremiştilor de dreapta, a declarat noul şef al instituţiei, Thomas Haldenwang, pentru ediţia de vineri a cotidianului Sueddeutsche Zeitung, transmite dpa.

Serviciul va creşte anul viitor cu 50% numărul agenţilor care se vor ocupa de problema extremismului de dreapta, a precizat Haldenwang.

În prezent, în jur de 200 de agenţi sunt alocaţi acestui domeniu.

Predecesorul lui Haldenwang, Hans-Georg Maassen, a fost criticat pentru faptul că nu a tratat cu seriozitate ameninţarea constituită de extrema dreaptă.

Haldenwang a respins aceste critici şi s-a referit la o 'nouă dinamică în extremismul de dreapta'.

El a descris protestele din toamnă legate de moartea unui german la Chemnitz, în estul ţării, drept un 'eveniment declanşator' pe care extremiştii l-au exploatat pentru a recruta noi adepţi.

Faptul că demonstranţi obişnuiţi s-au alăturat extremiştilor pe străzile din Chemnitz în august şi septembrie a arătat că propaganda de ură împotriva străinilor devine tot mai acceptată, nu doar în estul Germaniei, a afirmat Haldenwang.

Fostul şef al instituţiei, Hans-Georg Maassen, a fost schimbat din funcţie în urma remarcilor controversate cu privire la violenţele rasiale din Chemnitz.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel