Germania, între F-18 și Eurofighter Typhoon. Americanii sunt în avantaj

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon

Americanii de la Boeing cu F-18 au un ușor avantaj în detrimentul, Eurofighter Typhoon, în cursa pentru înlocuirea avioanelor germane de vânătoare Tornado.

Potrivit celor de la Defense News, care citează presa din Germania, oficialii de la Berlin și experții din domeniul apărării tind să se îndrepte spre F-18 pentru înlocuirea aeronavelor Tornado.

Deși Eurofighter Typhoon pornea ca mare favorit, o problemă reală o reprezintă faptul că avioanele Eurofighter nu sunt certificate pentru a trasporta arme nucleare americane.

Așadar, decizia e generată de capacitățile nucleare ale celor două aeronave. Potrivit sursei citate, implementarea capabilităților nucleare pentru ca Eurofighter să transporte arsenal nuclear american ar dura între trei și cinci ani, asta în timp ce americanii anunță că F-18 deține deja asemenea capabilități.

 

Alegerea dintre F-18 și Eurofighter Typhoon ar trebui să aibă loc în curând

 

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării de la Berlin a refuzat să comenteze raportul și informațiile apărute în presă. Aceasta s-a rezumat doar să precizeze că între oficialii germani și cei americani din domeniul apărării se poarte ”conversații continue” pe această temă.

O decizie în cursa dintre F-18 și Eurofighter Typhoon ar trebui luată de Germania la începutul anului viitor. Informațiile apărute în presă vin după ce în ianuarie 2019 Berlinul a eliminat F-35 din lista posibililor candidați pentru înlocuirea Tornado, tocmai pentru a stimula industria de apărare europeană.

CITEȘTE ȘI: Germania a eliminat F-35 din competiția pentru înlocuirea avioanelor Tornado. Eurofighter Typhoon, marele favorit

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel