Germania: Cetatean britanic suspectat de spionaj în beneficiul Rusiei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul german a calificat miercuri drept ''inacceptabile'' presupusele acte de ''spionaj'' întreprinse pe teritoriul său de către un britanic în beneficiul Rusiei, a cărui arestare a fost anunţată cu puţin timp în urmă, relatează AFP şi Reuters.

"Spionarea unui partener" apropiat Germaniei pe pământ german "este inacceptabilă, aşadar vom urmări ancheta foarte îndeaproape", a declarat miercuri Christofer Burger, purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe, într-o conferinţă de presă.

Ministerul de Externe german a declarat miercuri că ia foarte în serios cazul britanicului arestat sub suspiciunea de a fi spionat în favoarea Rusiei, adăugând că spionarea unui stat pe pământ german este inacceptabilă, conform Reuters.

Germania a anunţat miercuri arestarea unui rezident britanic care lucra la Ambasada Regatului Unit din Berlin, sub suspiciunea că a transmis documente secrete serviciilor de informaţii ruse în schimbul unei plăţi în bani gheaţă.

Bărbatul de 57 de ani, prezentat ca David S., este suspectat că a "transmis unui reprezentant al serviciilor de informaţii ruse" cel puţin o dată un document "pe care îl obţinuse în cadrul exercitării funcţiei sale în ambasadă", a subliniat parchetul federal responsabil de cazurile de spionaj.

Arestarea sa a avut loc la Potsdam, la sud-vest de Berlin, în urma unei "anchete comune" desfăşurate de autorităţile germane în colaborare cu cele britanice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel