Germania achiziționează căști noi pentru Bundeswehr. Soldații nemți vor fi echipați cu Baltskin Viper

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Soldații nemți urmează să primească căști Baltskin Viper. Germania a intenționează să efectueze o achiziție de aproximativ 20.000 de echipamente militare.

Căștile sunt produse de grupul Rheinmetall, informația fiind confirmată chiar de gigantul german în urmă cu câteva zile. Rheinmetall  va colabora cu partenerul său american Galvion pentru furnizarea a 20.000 de căști Baltskin Viper către Bundeswehr - forțele armate germane.

Durata contractului este până în 2025 cu opțiune de prelungire pe încă doi ani. 

Totodată, Galvion anunță că noile căști au fost dezvoltate conform „standardelor și cerințelor tehnice” ale Ministerului Apărării din Germania.

2. -imagine fara descriere- (casca_batlskin_viper_germania_20793800.jpg)

Potrivit celor de la Opex360, căștile Baltskin Viper sunt mai ușoare decât cele folosite în prezent de Bundeswehr. Noile căști asigură totodată o protecție sporită față de modelele anterioare.

În plus ele vor facilita integrarea elementelor de comunicație și nigh vision. Galvion precizează că Baltskin Viper sunt confortabile și eficiente.

Sursa citată a verificat datele de pe site-ul companiei iar acestea indică că prețul căștilor militare selectate pentru Armata germană este de aproximativ 1.200 de dolari.

Conform calendarului, un prim lot de 5.000 de căști ar trebui livrat începând cu al doilea trimestru al anului 2021.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel