Germania a fost de acord să vândă Ucrainei 100 de obuziere autopropulsate PzH 2000

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul german a dat undă verde pentru vânzarea a 100 de obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 către Ucraina, potrivit unui raport al ziarului german Der Spiegel.

Tranzacția are o valoare de 1,7 miliarde de euro, potrivit raportului, care a citat un purtător de cuvânt al Krauss-Maffei Wegmann (KMW), producătorul obuzierelor. 

Ucraina a solicitat Germaniei achiziționarea de PzH 2000 încă din aprilie. Potrivit KMW, valoarea contractului pentru cele 100 de obuziere autopropulsate PzH 2000 este de aproape 1,7 miliarde de euro. Această sumă depășește cu mult costul armelor pe care Germania le-a transferat deja Ucrainei (600 de milioane de euro).

Potrivit sursei citate, compania germană Krauss-Maffei Wegmann a început deja să producă aceste obuziere, livrările acestora către Ucraina urmând să dureze câțiva ani.

Trebuie precizat că până în acest moment nu este clar când va începe Germania să furnizeze către Ucraina primele obuziere autopropulsate PzH 2000.

Ucraina foloseşte deja cel puțin 15 obuziere de acest tip pe linia frontului, după ce au fost donate de Germania și Olanda. Cele două țări au trimis inițial 12 obuziere, înainte de a promite că vor trimite alte șase unități în luna iunie a acestui an.

În plus, la începutul lunii iunie, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că Ucraina a primit primele obuziere de 155 mm de fabricație germană donate de Berlin pentru a sprijini contracararea trupelor rusești.

"Panzerhaubitze 2000 fac în sfârșit parte din arsenalul de obuziere de 155 mm al artileriei ucrainene", a scris pe Twitter ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov.

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că cele trei obuziere suplimentare pe care Germania le-a promis în iunie au fost deja livrate.

Marți, în fața reporterilor, ministrul apărării Lambrecht a declarat că Germania a livrat Ucrainei și lansatoare multiple de rachete MARŞ, în timp ce ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat luni că primele trei sisteme de apărare antiaeriană Gepard (SPAAG) din Germania se află deja în Ucraina.

Panzerhaubitze 2000 este un obuzier autopropulsat de 155 de milimetri dezvoltat de producătorii germani KMW și Rheinmetall și este considerat unul dintre cele mai puternice sisteme de artilerie folosite de armatele occidentale în prezent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel